Rozdali prestížne ocenenia: Spoznali sme NAJLEPŠIE slovenské reštaurácie!
Milovníci dobrého jedla, toto by ste si mali prečítať. Slovensko spoznalo TOP reštaurácie a šéfkuchárov.
Na Slovensku opäť ocenili najlepšie reštaurácie a najlepších šéfkuchárov. Ocenenie Gurmán Award 2024 môžeme podľa webu kavickari.sk nazvať slovenskou verziou Michelina.
Odovzdávaní ocenení v Bratislave sa zúčastnili najlepší šéfkuchári, reštaurácie, vinári a someliéri. Kto napokon ovládol jednotlivé kategórie?
Najlepší šéfkuchári:
- Daniel Tilinger, ECK Restaurant
- Lukáš Hesko, Irin.
- Martin Novák, Søgu
Gurmán top 29 reštaurácií powered by S. Pellegrino:
- ECK Restaurant.
- Gašperov Mlyn
- Irin
Zlaté vidličky 2024:
- Tri zlaté vidličky: Irin. a ECK Restaurant
- Dve zlaté vidličky: Reštaurácia Franz Josef (Hotel Lomnica)
- Jedna zlatá vidlička: Edomae Sushi Natsuki, ARTE Restaurant (Kaštieľ Pálffy), Søgu by Martin Novák, Pivnica u zlatej husi, Bubbles restaurant and bar, Colette
- Zelená vidlička: Za udržateľný a zero waste prístup k prevádzke svojej reštaurácie – Sýpka u Ludvíka
Najlepšie prémiové reštaurácie:
- ECK Restaurant
- Gašperov mlyn
- Irin.
Najlepšie tematické reštaurácie:
- Edomae Sushi Matsuki
- IASAI Food bar
- Penzión a reštaurácia Villa Rosa
Najlepšie hotelové reštaurácie:
- Reštaurácia Franz Josef, Hotel Lomnica
- Grand restaurant, Grand Hotel Kempinski High Tatras
- Reštaurácia Sissi, Hotel Lomnica
Someliér roka:
- Patrícia Bačová
Grand Prix – cena za celoživotné dielo:
- Richard Císar
Kuchár roka:
- Daniel Tilinger, ECK restaurant
Hospitality Award:
- Irin.
Objav roka:
- Lukáš Heuser, Origin a Matej Bakoš, Bakoš Bistro
Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.
Foto: ilustračné