han Zo zahraničia

Rodinná TRAGÉDIA: Trojročné dievčatko našlo doma pištoľ a vystrelilo na 4-ročnú sestru

Neďaleko mesta Houston v americkom štáte Texas trojročné dievča neúmyselne smrteľne postrelilo štvorročnú sestru.

Ilustračný obrázok k článku Rodinná TRAGÉDIA: Trojročné dievčatko našlo doma pištoľ a vystrelilo na 4-ročnú sestru
Zdroj: www.unsplash.com

Podľa polície sa nešťastie stalo aj napriek prítomnosti piatich dospelých v dome vrátane rodičov. TASR správu prevzala v pondelok z agentúry AFP.

„Trojročné dieťa získalo prístup k nabitej poloautomatickej pištoli,“ povedal šerif okresu Harris County Ed Gonzalez. Tragická streľba sa odohrala v nedeľu neskoro večer.

Dievčatko nemalo šancu

Keď zaznel výstrel, členovia rodiny vbehli do spálne, kde na podlahe našli štvorročné dievčatko, ktoré už „nereagovalo“. Podľa Gonzaleza k streľbe zjavne došlo neúmyselne.

„Vyzerá to ako ďalší tragický príbeh dieťaťa, ktoré malo prístup k strelnej zbrani a zranilo niekoho ďalšieho,“ povedal šerif.

Podľa inštitútu Pew Research Center v Spojených štátoch vlastní strelné zbrane približne 40 percent domácností, pričom vo väčšine z nich žijú aj deti. Zbrane bezpečne skladuje menej ako polovica domácností, vyplýva z údajov Fakulty verejného zdravia na Univerzite Johnsa Hopkinsa. Vlani v dôsledku streľby v USA zomrelo viac ako 44.000 ľudí.

V roku 2022 došlo v USA k takmer 1700 streľbám, pri ktorých boli zabité deti do 18 rokov. Medzi nimi bolo aj 314 detí mladších ako 11 rokov, uvádza nezisková skupina Gun Violence Archive.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM