Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

ZHROZENÍ rodičia: V škôlke ich deťom servírovali jedlo vo VRECIACH na smeti!

Pochybné metódy v materskej škole pobúrili rodičov detí aj samotné učiteľky. Jedlo sa škôlkarom servírovalo vo vreciach viac než desať rokov.

Ilustračný obrázok k článku ZHROZENÍ rodičia: V škôlke ich deťom servírovali jedlo vo VRECIACH na smeti!
Zdroj: pixabay.com

Českú verejnosť šokovali metódy jednej z pražských materských škôl. Zamestnanci kuchyne totiž do misiek natiahli mikroténové vrecia na odpadky a do nich následne nabrali porciu jedla. Na prípad upozornila TV Nova.

Bizarný dôvod

Zarážajúce je, že jedlo vo vreciach tu vraj škôlkarom servírujú už viac ako desať rokov. Na tento zvyk upozornili samotné učiteľky. Tým sa takéto praktiky nepáčia, riaditeľka škôlky s nimi však problém nemá.

„My sme nesúhlasili s tým, čo tam robia. Tak sme boli s deťmi vyhodení na inú časť záhrady. Mne sa ten prísup nepáči, tak som sa rozhodla dať výpoveď,“ zverila sa televízii bývalá učiteľka zo spomínanej škôlky.

Dôvodom zvláštneho servírovania stravy deťom má byť to, že zamestnanci kuchyne nemusia umývať riad.

Jedlo sa totiž tanierov a misiek ani nedotkne a personálu stačí mikroténové vrece vytiahnuť a zahodiť. Takýto postup spochybnili aj českí hygienici.

Zhrození rodičia

Riaditeľka materskej školy sa k situácii médiám vyjadriť nechcela. Televízii sa však podarilo získať nahrávku stretnutia starostky mestskej časti s rodičmi škôlkarov. Na tej má starostka tvrdiť, že ak sa im niečo nepáči, môžu zmeniť škôlku.

„Dôverný zdroj TV Nova povedal, že pani starostka je údajne s riaditeľkou školy dobrá kamarátka,“ dodáva televízia k svojim zisteniam.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM