Barbara Dallosová Krimi

Rodičia v Košiciach v STRACHU: Po sídliskách sa pohybuje muž a láka deti do auta!

Prípadom sa už zaoberá aj polícia. Muž údajne skúša na deti rôzne finty, aby k nemu nasadli.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia v Košiciach v STRACHU: Po sídliskách sa pohybuje muž a láka deti do auta!
Zdroj: pixabay.com

Rodičia aj učitelia v Košiciach majú obavy z podozrivého neznámeho muža. Ten sa pohybuje autom po košických sídliskách a nevhodne sa prihovára deťom. Dokonca ich má lákať, aby nasadli k nemu. Na prípad upozornila RTVS.

Historka s poštou

Aby deti nahovoril nasadnúť s ním do auta, používa rôzne finty. Niekedy deti láka na sladkosti, inokedy sa pýta napríklad na cestu k pošte a následne chce, aby s ním dieťa šlo a navigovalo ho.

Deti, ktoré muž oslovil, našťastie do auta nenasadli a situáciu rozpovedali dospelým. Podľa výpovede jedného z chlapcov „muž na zelenom aute láka deti do auta, že či nechcú ísť objavovať.“ Opis auta sa nie vždy zhoduje. Podľa matky iného z chlapcov sa jej synovi prihovoril muž na čiernom aute značky Kia s tmavýmki fóliami.

Polícia je v strehu

Muža mali obyvatelia zahliadnuť okrem košických sídlisk aj v okolitých obciach. Informácie sú však nepotvrdené a nie je ani jasné, či ide o rovnakú osobu. Každopádne, prípad už má na stole polícia.

„Po prijatí oznámenia na linku 158 boli okamžite na miesto vyslané policajné hliadky, ktoré prehľadali aj blízke okolie. Žiadne vozidlo či osoba podľa popisu, neboli spozorované. Polícia okamžite prijala opatrenia v blízkosti školských zariadení, ku ktorým sa z taktického hľadiska vyjadrovať nebudeme,“ uviedla pre RTVS hovorkyňa košickej krajskej polície Jana Mésarová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM