ELA Správy Rôzne

RETRO spomienka na 50 fotografiách: Čo bolo súčasťou každodenného života KEDYSI?

Od roku 2001 si Slovensko pripomína udalosť, od ktorej dnes (17. novembra) uplynie 33 rokov, ako štátny sviatok - Deň boja za slobodu a demokraciu.

Ilustračný obrázok k článku RETRO spomienka na 50 fotografiách: Čo bolo súčasťou každodenného života KEDYSI?
50
Galéria

Sedemnásty november už dávno nie je len obyčajným dňom v roku. Mnohí naň spomínajú nostalgicky, vraviac, že ´89 bol najlepším obdobím v našich dejinách. Iným hneď napadne spojenie „nežná“ alebo „zamatová“ revolúcia, ktorá pre mnohých „konečne“ viedla k pádu komunistického režimu.

V režime, ktorý na Slovensku vládol pred rokom 1989, by nechcelo žiť 56,5 percenta ľudí. Podľa prieskumu takmer tretina obyvateľov by však stále privítala život v minulom režime.

Od Nežnej revolúcie nás už delia viac ako tri desaťročia. Niektorí mladí poznajú revolúciu cez rodičov, iní so smiechom pozerajú rodinné fotoalbumy, ako to kedysi bolo.

Tuzex, bony, nedostatkový tovar a podpultový predaj. Aj tak by sa dalo zhrnúť niekdajšie nakupovanie. A k tomu dlhé rady pred obchodmi. Aj vy ste si na to spomenuli, keď ste stáli pred predajňou?

Pozrite si fotogalériu, ako vyzerali niektoré každodenné predmety či ako sme nakupovali a mali zariadené obývačky. Možno natrafíte aj na kúsok svojho (ne)dávneho detstva.

RETRO: Voľný čas
50
Galéria
Zdroj: Facebook

Súvisiace články

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM