han Politika

Remišová sa obula do sulíkovcov: Sú hodnotovo stratení a ani vlastná MAŤ im nerozumie

Podpredsedníčka vlády Slovenskej republiky Veronika Remišová využila priestor na sociálnych sieťach a aj ona sa vyjadrila ku aktuálnej téme.

Ilustračný obrázok k článku Remišová sa obula do sulíkovcov: Sú hodnotovo stratení a ani vlastná MAŤ im nerozumie
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Samozrejme, že aj ona svojim statusom na Facebooku na stranu SaS, ktorá iniciovala návrh na vyslovenie nedôvery vláde.

„Keď im ani vlastná mať nerozumie, o čo im v konečnom dôsledku ide,“ pýta sa predsedníčka Za ľudí.

„Strana SaS chce odvolávať vládu, aby mohla zložiť novú vládu, prípadne postaviť úradnícku vládu s prezidentkou s cieľom lepšie bojovať proti korupcii a presadiť paragraf 363… A toto chce strana SAS robiť prosím pekne s kým?“ kladie si Remišová v príspevku otázku.

Naráža tým napríklad na „lykožrúta” Petra Žigu, Petra Pellegriniho a ďalších. "Alebo nebodaj s Ficom, ktorý sa vyhráža vyšetrovateľom a prvé čo urobí, zruší špeciálnu prokuratúru aj Špecializovaný trestný súd? Či s kým chce toto všetko SaS robiť? S fašistami?“ pokračuje ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

Ďalšie aktuálne témy

V SaS to nepochopili

Remišová tvrdí, že členovia opozičnej strany naháňajú poslancov, aby ich návrh podporili. „SaS teraz obieha a láme všetkých možných poslancov v parlamente na podporu odvolania vlády, no súdny človek si ťuká na čelo a pýta sa, o čo vlastne tejto partii v politike ide. My nemáme žiadne kauzy, sme konzistentní v otázkach proeurópskej orientácie, ako žiadna iná vláda za posledných 10 rokov, dokonca hospodárime s menším deficitom, ako keď SaS bola vo vláde,“ tvrdí.

„Návrh na odvolanie vlády nemá žiadnu dobrú koncovku, nemá hlavu ani pätu, len potvrdzuje, že strana SaS už dávno nie je stranou zdravého rozumu a definitívne spečatila spojenectvo s tým najhorším, čo bolo a je na politickej scéne,“ mieri politička svoje názory proti SaS.

„S korupčníkmi sa boj proti korupcii robiť nedá, s pomýlenými politikmi, ktorí nás geopoliticky ťahajú na východ a mimo spojencov sa demokracia rozvíjať nedá. Ak to v SAS doteraz nepochopili, tak sú hodnotovo stratení,“ uzavrela Remišová.

Schôdza vo štvrtok

Poslancov čaká počas týždňa mimoriadna schôdza k návrhu na vyslovenie nedôvery vláde. Začať sa má vo štvrtok (8. 12.) o 14.00 h. Schôdzu iniciovala opozičná SaS, pod návrh sa podpísali aj nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho.

SaS tvrdí, že vláda Eduarda Hegera (OĽANO) nedokáže riešiť problémy ľudí a že prestal bojovať proti mafii a korupcii. Premiér i minister financií to odmietli. Heger vyzval SaS, aby sa vrátila späť z kratšej cesty, Matovič za návrhom vidí aj snahu o pomstu.

Keď im ani vlastná mať nerozumie, o čo im v konečnom dôsledku ide (!?) Strana SAS chce odvolávať vládu, aby mohla...

Posted by Veronika Remišová on Sunday, December 4, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM