ELA Politika

Remišová: Na plaváreň potrebujete plavky. Keď idete do reštaurácie, musíte byť zaočkovaný

Prijme vláda všetky návrhy konzília a budú sa opatrenia sprísňovať? Medzi koaličnými stranami cítiť nejednotu.

Ilustračný obrázok k článku Remišová: Na plaváreň potrebujete plavky. Keď idete do reštaurácie, musíte byť zaočkovaný
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Vláda bude rokovať aj o vyhlásení lokálneho núdzového stavu. Pred stredajším rokovaním kabinetu to uviedol predseda vlády Eduard Heger (OĽANO), ktorý odmietol úvahy, že kabinet zjemňuje pandemické odporúčania odborníkov. Tvrdí, že pracujú s výsledkami konzília, sú pre neho dôležité a chce sa nimi riadiť. Podrobnosti uvedie po rokovaní vlády.

Nejednotní?

Nejednotnosť podpory piatkových návrhov konzília je jasná už od rána. Šéfa SaS Richarda Sulíka prekvapili slová ministra práce Milana Krajniaka, že nie sú v koalícii dohodnutí na opatreniach v súvislosti s koronavírusom.

“Asi sme sedeli na rôznych koaličných radách, lebo ja som sedel na takej, kde som dostal papier s konkrétnymi ôsmimi bodmi, kde sme si veľmi jasne povedali, že ich ideme realizovať a Milan Krajniak tam teda sedel.”

Richard Sulík uviedol, že SaS nepodporí odporúčania konzília odborníkov v plnom rozsahu. „Niektoré opatrenia nevnímam ako účelné, ale za to ako drastické,“ povedal.

Sulíkovci sa kollárovcami navzájom kritizujú aj za blokovanie reforiem a hovoria o populizme. Sme rodina sa pýta, či je populizmom to, že stojí za ľuďmi v regiónoch.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) očakáva diskusiu na rokovaní kabinetu, za seba vyhlásil, že je pripravený podporiť opatrenia, ktoré pomôžu zdravotníctvu, vrátane vyhlásenia núdzového stavu. „Samozrejme by som dal výnimku pre očkovaných ľudí,“ dodal.

Na rozdiel od premiéra, ktorý je presvedčený, že ešte v stredu padne definitívne rozhodnutie o opatreniach, Naď upozorňuje, že stále rokujú aj odborníci.

"Veľmi ma bude zaujímať, čo povedia premiér a minister zdravotníctva, určite však nebudem blokovať opatrenia, ktoré budú smerovať k rešpektovaniu názoru odborníkov,“ zdôraznil.

Plavky na plaváreň, očkovanie do reštiky

Vicepremiérka a ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) povedala, že na rokovaní vláda podporí všetko, na čom sa koaličná rada dohodla, medzi inými aj výhody pre očkovaných.

„Väčšina opatrení, ktoré navrhovalo konzílium, by sa mala pretaviť do praxe vrátane opatrení, aby zamestnávateľ mohol skontrolovať zamestnancov,“ podotkla. Návrh na zavedenie lokálneho lockdownu Remišová nevidela.

„Aj keď idete na plaváreň, potrebujete plavky. Keď idete do reštaurácie, musíte byť jednoducho zaočkovaný. A vakcínu vám dáva štát zadarmo,“ povedala vicepremiérka zo Za ľudí.

Čo nové v politike?

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM