han Futbal

Razantné stanovisko sulíkovcov: Exemplárne tresty pre kluby z Trnavy a Bratislavy!

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) odsudzuje správanie sa futbalových výtržníkov počas nedeľného (17. 10.) zápasu Spartak Trnava – Slovan Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Razantné stanovisko sulíkovcov: Exemplárne tresty pre kluby z Trnavy a Bratislavy!
10
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Pre obidva tímy zároveň očakávajú exemplárne tresty. TASR o tom v pondelok informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák.

„V mene všetkých slušných priaznivcov športových podujatí a v mene všetkých detí, ktorých bolo na derby Trnava – Slovan na štadióne v Trnave neúrekom, sa dištancujem od nechutného správania sa časti fanúšikov z oboch táborov. Rizikový zápas bol nezvládnutý v mnohých ohľadoch,“ povedal štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivan Husár. Ako dodal, vyzývajú vedenie slovenského futbalu, aby v tejto kauze postupovalo veľmi razantne.

Podľa podpredsedu Výboru Národnej rady SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Radovana Slobodu (SaS) je takéto správanie absolútnou neakceptovateľnou hanbou pre celý slovenský futbal.

„Žiadame exemplárne tresty pre oba tímy, pretože nielen, že zlyhala organizácia zápasu, ale každý tím nesie vinu za svojich fanúšikov. Únia ligových klubov musí rozhodnúť promptne a rýchlo, aby to bolo ponaučenie pre ďalšie zápasy. Je neprijateľné, keď namiesto kvalitného futbalu majú všetky naše mladé talenty za príklad len bitku a násilnosti,“ doplnil Sloboda.

Šláger 11. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava sa v nedeľu nedohral. Hlavný rozhodca Filip Glova ho predčasne ukončil po dlhej prestávke, ktorú spôsobili výtržnosti fanúšikov.


*FOTO: ilustračné *

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Derby sa skončilo predčasne
10
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Ďalšie aktuálne témy

Kto rozhodne?

V najbližších dňoch zasadne mimoriadne Prezídium Únie ligových klubov, ktoré sa bude zaoberať predčasne ukončeným derby. Trnave hrozí kontumácia.

„Únia ligových klubov bude už v najbližších dňoch iniciovať mimoriadne Prezídium ÚLK, ktoré sa bude zaoberať predčasne ukončeným derby. Dôležité sú v tomto všetky informácie zo strany delegovaných osôb, ktoré budú súčasťou ich oficiálnych zápisov. Po zhromaždení kompletných správ zasadne Prezídium, ktoré príjme finálne rozhodnutie. ÚLK jednoznačne odsudzuje takéto správanie fanúšikov, ktoré nemá na futbalových trávnikoch čo robiť. Mala to byť oslava futbalu a návratu fanúšikov po ťažkom covidovom období, namiesto toho, žiaľ, sa o výkone na ihrisku hovoriť nebude,“ uvádza sa v stanovisku ÚLK.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM