Bardejovský Reportér Regióny Regióny

Punkový koncert venovali kamarátovi Dávidovi

Slovenské biele akostné v Bardejove

Ilustračný obrázok k článku Punkový koncert venovali kamarátovi Dávidovi
Zdroj: Bardejovský Reportér

Slovenské biele akostné – v tomto prípade nemáme na mysli lacné víno, ktoré sa dalo za „socíku“ bežne kúpiť, ale punkovú kapelu S.B.A. z Galanty. Vznikla v deväťdesiatych rokoch a s malými prestávkami funguje dodnes. Na východe Slovenska si však za tie roky S.B.A. nezahrala, zmenilo sa to až uplynulý piatok (24. mája).

V Rock Cafe v Bardejove sa konal punkový koncert. Vypočuť si legendárnu S.B.A. a tiež punkovú kapelu Party 5 z Poľska ( zhodou okolností aj jej názov je odvodený od lacného vína), prišlo do Rock Cafe Bardejov vyše 60 členov punkovej komunity. Koncert organizoval Ľuboš Novický s Marošom, členom klubu Rock cafe. Bol spomienkou na ich priateľa Bardejovčana Dávida Čecha, ktorý v nedožitých kristových rokoch, nečakane zomrel. Na koncert prišla aj Dávidova mama, ktorá napiekla koláče.

Pri fotografiách, ktoré svedčili o Dávidovom bohatom punkovom živote sme spomínali. Mal rád nielen hudbu, ale aj históriu , obzvlášť hrady. Boli jeho srdcovkou. Na Slovensku azda nie je hrad, ktorého dejiny nepoznal, a ktorý nenavštívil . Na niektorých, ako Zborovský hrad a Šarišský, priložil aj ruku k dielu. Skrátka, zavesil vysokoškolský diplom na klinec a pomáhal manuálne, nosil kamene, muroval… Žil život, ktorý miloval. Až mu minulý rok v jedno aprílové ráno zlyhalo srdce.

Marianna Petejová Meššová

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM