ELA Správy Rôzne

Prišiel o TISÍCE eur a fanúšikov! YouTube zrušil kanál extrémistovi a konšpirátorovi Bombicovi

Daniel Bombic alias Danny Kollar, ktorý si postavil "kariéru" na videách a konšpiráciách, prišiel takpovediac o všetko: O tisíce fanúšikov i eur.

Ilustračný obrázok k článku Prišiel o TISÍCE eur a fanúšikov! YouTube zrušil kanál extrémistovi a konšpirátorovi Bombicovi
Zdroj: Reprofoto/YouTube.com/Danny Kollar DKX

Internetová služba YouTube v nedeľu večer zrušila kanál extrémistovi a konšpirátorovi Danielovi Bombicovi, ktorý je v online prostrední známy ako Danny Kollar.

Zmazaný účet

Slováka, ktorý dlhodobo žije v Londýne, sledovalo až takmer 80-tisíc fanúšikov. Kto sa trochu vyzná v tom, ako fungujú takéto platformy, vie, že Danny Kollar tým prišiel aj o nemalé príjmy.

Bombic týmto krokom YouTube prišiel o databázu približne 600 videí a aj o časti príjmu. Konšpirátor a extrémista Bombic okrem klasickej monetizácie prostredníctvom reklamnej platformy spoločnosti Google, vyberal aj členské poplatky od najvernejších fanúšikov.

Spoločnosť Google v pondelok ráno denníku SME potvrdila, že Bombicov kanál zmazala „kvôli porušeniu zásad YouTube“. Konkrétny priestupok však nešpecifikovala.

Kamarát s politikmi

„Zároveň prišiel o možnosť streamovať na najväčšej video platforme. Podľa pravidiel YouTubu totiž platí, že ban je takpovediac doživotný. Na rozdiel od Facebooku či ai Instagramu si tak Bombic nemôže jednoducho založiť nový kanál a zbierať subscriberov od nuly,“ dopĺňa novinár Martin Hodás.

Na Bombica sú vydané tri európske zatýkacie rozkazy a preslávil sa svojimi konšpiráciami najmä počas kovidu. Do jeho streamov chodili najmä poslanci Smeru i samotný Robert Fico. Pred prezidentskými voľbami to bol i minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

Bombicovou súputničkou vo vysielaní je často právnička Judita Laššáková, ktorá v živom vysielaní s Bombicom si so súčasným ministrom obrany Kaliňákom aj tykala. Kandiduje za europoslankyňu.

Spoločnosť Meta, prevádzkovateľ Facebooku či Instagramu, Dannyho Kollara už dávnejšie zaradila na interný zoznam nebezpečných jednotlivcov a organizácií šíriacich nenávisť. Na týchto sieťach nemôže mať účet a zároveň mu nikto z používateľov nesmie vyjadrovať verejnú podporu.

Atentát na slobodu slova

Bombic patrí medzi pravidelných šíriteľov hoaxov a davy svojich fanúšikov už niekoľkokrát vyhecoval k agresivite, ktorú smeroval voči svojim „nepriateľom“.

Po tom, čo ho Meta dala na svoju čiernu listinu, sa presunul na Telegram, kde ho sleduje najviac ľudí z celého Slovenska. Tam už tento krok prirovnal k „atentátu na slobodu slova.“

BOMBICOVI ZMAZALI YOUTUBE 🚫🤭 aneb Google konečne dostal rozum Extrémista z Londona Daniel Bombic, ktorý si na internete...

Posted by Na druhom brehu • Slovensko & dezinformácie on Sunday, June 2, 2024

Súvisiace články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM