Politika

PRIESKUM: Silní hráči by kartami nezamiešali: SaS a OĽANO strácajú voličov!

Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali vo februári, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 18,9 percenta hlasov.

Ilustračný obrázok k článku PRIESKUM: Silní hráči by kartami nezamiešali: SaS a OĽANO strácajú voličov!
Zdroj: Instagram.com/igor_matovic_olano , TASR/Jaroslav Novák

Nasleduje Smer-SD so 16,3 percenta a Progresívne Slovensko (PS) s 13,7 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu TV Joj Na hrane.

SaS by skončila štvrtá so ziskom 7,9 percenta hlasov. Nasleduje OĽANO so 7,3 percenta, Sme rodina so 7,1 percenta a KDH so 6,9 percenta hlasov. Do parlamentu by sa dostala aj Republika so ziskom 6,6 percenta hlasov.

Pred bránami parlamentu by ostala SNS so štyrmi percentami, Maďarské fórum s 2,8 percenta a tiež Za ľudí s 2,3 percenta hlasov. Do NR SR by sa nedostali ani Aliancia (2,1 percenta), Kotlebovci-ĽSNS (1,5 percenta) a Modrá koalícia (1,3 percenta).

Pod hranicou jedného percenta by sa ocitla Národná koalícia (0,5 percenta). Dobrá voľba a Umiernení, Slovenské Hnutie Obrody, Socialisti.sk a Slovenský Patriot by získali zhodne po 0,2 percenta hlasov.

Hlas-SD by podľa výsledkov prieskumu získal v parlamente 33 mandátov, Smer-SD 29 a PS 24. SaS by mala 14 kresiel, OĽANO a Sme rodina zhodne po 13 kresiel. S 12 poslancami by bolo v parlamente KDH, rovnaký počet by mala aj Republika.

Prieskum sa realizoval na vzorke 1000 respondentov v termíne od 7. do 13. februára.

Čo je aktuálne v domácej politike?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM