ELA Politika

PRIESKUM: Kým vládne strany strácajú DYCH, do parlamentu by sa dostal NOVÁČIK!

Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v novembri, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 19,4 percenta hlasov. V prvej trojke však nie je ani jedna vládna strana.

Ilustračný obrázok k článku PRIESKUM: Kým vládne strany strácajú DYCH, do parlamentu by sa dostal NOVÁČIK!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Druhý v poradí by skončil Smer-SD (15,6 percenta), po ňom nasleduje Progresívne Slovensko (10,2 percenta). Vyplýva to z prieskumu, ktorý v dňoch 2. až 8. novembra na vzorke 1017 respondentov realizovala agentúra Focus pre reláciu TV Markíza Na telo.

Štvrtá v poradí by skončila SaS (8,1 percenta). Nasledujú hnutie Republika (7,2 percenta), OĽANO (7 percent), KDH (6,9 percenta), Sme rodina (6,6 percenta) a Aliancia (5,6 percenta). Spojená maďarská strana Aliancia – Szövetség bola dlhodobom pod hranicou zvoliteľnosti, a teraz prvýkrát prekonala päť percent, hoci len tesne.

Do parlamentu by sa nedostali strana SNS (3,8 percenta) ani ĽSNS (3,5 percenta). Pred bránami parlamentu by ostali aj strany Za ľudí (2 percentá), Dobrá voľba (1,5 percenta), Maďarské fórum (1,5 percenta) a Spolu (0,7 percenta).

Hlas-SD by podľa výsledkov prieskumu získal 34 mandátov v parlamente, Smer-SD by mal 27, Progresívne Slovensko 18 a SaS 14. Hnutia Republika, OĽANO a KDH by obsadili v pléne zhodne po 12 kresiel. Sme rodina by malo 11 poslancov a Aliancia desať.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM