Rastislav Búgel Zo Slovenska

Prichádzajú NAJTEPLEJŠIE dni tohto mesiaca! Teploty môžu stúpnuť až na +24 °C

Vyzerá to tak, že počas tohto týždňa zažijeme mimoriadne vysoké teploty. Sledujte, čo nás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Prichádzajú NAJTEPLEJŠIE dni tohto mesiaca! Teploty môžu stúpnuť až na +24 °C
Zdroj: www.pexels.com

Tlaková výš, ktorej stred sa nachádza na Balkánom, sa bude počas nasledujúcich dní presúvať nad Čierne more. Navyše, na naše územie prinesie slnečné a teplé počasie.

„Po zadnej strane tejto tlakovej výše totiž začína do našej oblasti od juhozápadu prúdiť veľmi teplý vzduch. Už počas dňa sa začne vo výškach otepľovať, no pri zemi to ešte nepocítime,“ informuje iMeteo.sk.

V pondelok síce môžeme očakávať jasné až polooblačné počasie, no teploty sa už budú šplhať do +20 °C.

Prichádza to!

„Už zajtra však zavládne na našom území teplý deň a ak sa naplnia aktuálne predpovede, tak pôjde o najteplejší októbrový deň,“ uvádza server.

Znie to až neuveriteľne, no v utorok by sa maximálne teploty mali pri slnečnom počasí pohybovať od +17 do +24 °C!

Najteplejšie by malo byť na juhozápade a západe Slovenska.

Rozprší sa

Bohužiaľ, už počas stredy počasie prekazí studený front. Ten začne postupovať cez naše územie a prinesie zrážky a veľa oblačnosti. „Tie však nebudú výrazné, keďže studený front sa bude rozpadať. Napriek tomu sa však prechodne ochladí,“ dodáva iMeteo.sk.

Ďalšie oteplenie

Server upozorňuje, že vo štvrtok bude cez Európu postupovať tlaková níž aktuálneho hurikánu KIRK, ktorý sa blíži k Európe. Keďže tlaková níž prinesie na kontinent juhozápadné prúdenie, zvýši to teploty aj na Slovensku. Očakávať môžete teplotu na úrovni +17 až +23 °C.

Rovnako príjemne ako vo štvrtok však už nebude. Zapríčiní to veľmi silný vietor, ktorý sa rozfúka v takmer celej Európe, slovensko nevynímajúc. Bude tak príjemne teplo, no všetko pokazí silný vietor.

„Predpovede počasia naznačujú, že od piatka by sa malo v našej oblasti opäť ochladzovať. Ak by sa vývoj naplnil, tak pred nami sú najteplejšie októbrové dni. Potom by už malo byť len chladnejšie a to dokonca výraznejšie,“ dodáva iMeteo.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM