redakcia Bardejovský Reportér Regióny

Prepadnutý a okradnutý v Bardejove

Hodinu a pol po polnoci došlo na ulici Dlhý rad k prepadnutiu.

Ilustračný obrázok k článku Prepadnutý a okradnutý v Bardejove
Zdroj: pixabay.com

BARDEJOV. Vo štvrtok 4. januára došlo v nočných hodinách na ulici Dlhý rad k prepadnutiu. Poškodený 48-ročný Jozef, pochádzajúci z obce Krivé, trestný čin osobne nahlásil na Obvodnom oddelení Policajného zboru v Bardejove.

Jozef prechádzal cez ulicu, keď v tom k nemu dobehli dvaja mladíci a zvalili ho na zem. Jeden z mladíkov ho na zemi prehľadal a z vrecka mu odcudzil tri zapaľovače a žuvačky. Druhý z mladíkov Jozefovi ležiacemu na zemi z vrecka bundy odcudzil mobilný telefón značky Nokia. Obaja útočníci potom z miesta ušli.

Vyšetrovaním bolo zistené, že skutku sa dopustili 17-ročný Marcel a 15-ročný Sergej, obaja pochádzajúci z Bardejova. Jozef pri tomto útoku utrpel zranenie, ktoré si nevyžiadalo lekárske ošetrenie. Škoda na odcudzených veciach bola odhadnutá na dvadsaťdva eur.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove vzniesol voči Marcelovi a Sergejovi obvinenie z trestného činu lúpeže. Obaja obvinení boli zadržaní a umiestnení do cely policajného zaistenia, pričom vyšetrovateľom bol spracovaný podnet na ich väzobné stíhanie. Za trestný čin lúpeže zákon stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na tri až osem rokov.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM