Správy Zo Slovenska

Premýšľate nad rozbehnutím e-shopu? Založiť ho je hračka, má to však viacero HÁČIKOV

Vytvorenie e-shopu je pomerne jednoduché, treba však počítať s tým, že prevádzka je náročná. Môžete na to ísť niekoľkými spôsobmi.

Ilustračný obrázok k článku Premýšľate nad rozbehnutím e-shopu? Založiť ho je hračka, má to však viacero HÁČIKOV
Zdroj: pixabay.com

Na úskalia pri zakladaní a prevádzkovaní e-shopu upozornila spoločnosť a platforma pre prenájom e-shopov Upgates.

Najviac začiatkom roka

Viac ako tretina (35 %) nových e-shopov vzniká práve v prvom kvartáli roka. Založenie a prevádzkovanie nového elektronického obchodu sa podľa spoločnosti môže zdať komplikované, no na základe slov odborníka to je pri dodržaní základných postupov jednoduché.

Uplynulé roky sa elektronickým obchodom darilo, zhodnotila firma s tým, že zvlášť počas pandémie bol veľký nárast celého e-commerce odvetvia, ktorý sa tento rok spomalil. Aj napriek veľkej konkurencii v odvetví však ročne stále pribúda mnoho nových e-shopov.

Ako vytvoriť e-shop?

Vytvoriť e-shop sa dá viacerými možnosťami. Pre bežné podnikanie je podľa slov spoločnosti najefektívnejším riešením prenájom e-shopu, teda prevádzkovanie na prenajímateľnej platforme, obvykle za mesačný poplatok. Ak pôjde o kvalitného dodávateľa platformy, e-shop bude vyzerať unikátne a bude sa pravidelne prispôsobovať trendom aj legislatíve. A to bez toho, aby to prevádzkovateľ musel aktívne sledovať.

Väčší investori si môžu dovoliť nechať vytvoriť celý e-shop na mieru. V protiklade s týmto riešením sú platformy, ktoré ponúkajú e-shop zdarma. Základné funkcie sú tam často bez poplatku, no množstvo obmedzení sa stane časom limitujúce a za využívanie nových funkcií bude treba priplácať, upozornila firma.

Doplnila, že na prvý pohľad bezplatným riešením sú aj open-source redakčné systémy, ktoré sú voľne dostupné. Programovanie, prevádzka či daňové a legislatívne poradenstvo však budú celé v réžii prevádzkovateľa e-shopu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a na Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM