Bardejovský Reportér Regióny Regióny

Predvolebné ceny dlho nevydržali!

Krytá plaváreň & wellness Bardejov od februára dvíha ceny poskytovaných služieb pre návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Predvolebné ceny dlho nevydržali!
Foto: redakcia Bardejovsky reporter / Zdroj: Bardejovský Reportér

Bardejovčania čakali na dokončenie rekonštrukcie krytej plavárne celé 2 roky. Za trpezlivosť im boli prisľúbené ľudové ceny za poskytované služby. Tie však nevydržali veľmi dlho.

Necelé 3 mesiace po komunálnych voľbách sa na stránkach plavárne objavil nasledovný oznam: „Vážení klienti, z dôvodu výrazného zvýšenia cien energií (elektrina, plyn, voda, teplá voda), upravujeme od 1.2.2019 cenník poskytovaných služieb.“ Najviac zdražie vstup na 2 hodiny pre rodiny s deťmi a to o 27%. (z 5,5 € na 7 € resp. zo 7,5 € na 9 €) O 25% sa navýšili aj ceny vstupu na 2 hodiny pre deti, študentov, ZŤP a držiteľov Janského plakety (z 2 € na 2,5 €). Naproti tomu cena 3 hodinového vstupu do wellness a plaveckého bazénu klesla z 9 € na 8,5 €. Priemerne však stúpli poplatky za služby o 13,4% (Kompletný cenník si môžete pozrieť v priloženej tabuľke). Keďže zariadenie je hojne využívané obyvateľmi mesta, zvýšené poplatky ich určite nepotešia.

Krytú plaváreň & wellness Bardejov prevádzkuje mestská spoločnosť BARDTERM, s.r.o. Z činnosti tejto prevádzky očakáva spoločnosť odhadom tržby na rok 2019 vo výške 170 000 €, plus na základe nájomnej zmluvy, ktorej účelom je zabezpečenie výukovej a športovej činnosti žiakov základných a materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti uhradí mesto Bardejov spoločnosti BARDTERM ďalších 198 000 €. Celkové tržby Krytej plavárne & wellness Bardejov sa tak v roku 2019 odhadujú na 370 000 €.

Vladislav Novák

Foto: Bardejovský Reportér / Zdroj: Bardejovský Reportér
Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM