TOS Lifestyle

Predávate na Bazoši? Podvodníci si nedajú pokoj, možno aj vám budú chcieť TAKTO vybieliť účet!

Podvodníci sú stále sofistikovanejší. Vedia vám vybieliť účet, aj keď nič nekupujete, ale predávate. Ako to je možné?

Ilustračný obrázok k článku Predávate na Bazoši? Podvodníci si nedajú pokoj, možno aj vám budú chcieť TAKTO vybieliť účet!
2
Galéria
Zdroj: unsplash.com / CC0 1.0

Do redakcie nám zaslala čitateľka svoju skúsenosť s predajom sedacej súpravy na známom inzertnom portáli Bazoš.sk. V noci zverejnili inzerát na sedaciu súpravu a hneď na ďalší deň popoludní sa jej ozvala prostredníctvom WhatsAppu záujemkyňa.

Najprv sa spýtala, či je to ešte aktuálne a keď dostala pozitívnu odpoveď, chcela objednať kuriéra. Dohodli sa, že sedačku je možné večer vyzdvihnúť.

Kuriér večer? Čitateľke to začalo byť trochu podozrivé. Záujemkyňa jej poslala ďalšiu, obsiahlejšiu správu.

Presný postup

„Zaplatím a objednám kuriéra, aby som vám túto časť procesu odbremenila. Po zaplatení dostanete oznámenie na e-mail s kódom objednávky, platbu dostanete na svoj účet ešte pred odovzdaním tovaru kuriérovi. Ak chcete, môžem zaplatiť za balenie od kuriéra. Urobí to priamo pred vami. Ak s týmto súhlasíte, budem potrebovať: Ulica a číslo domu, PSČ a meno, priezvisko. O štítok sa nestarajte. Kuriér ho privezie,“ píše sa v nej.

U čitateľky podozrenie týmto ešte znásobila, ale sedaciu súpravu chcela predať, tak v konverzácii pokračovala. Kvôli opatrnosti jej odpísala, že chce platbu riešiť len v hotovosti. Aká bola reakcia „záujemkyne“?

Článok pokračuje na druhej strane.

Pozor pri predaji: Podvodníci hľadajú svoje obete aj na Bazoši
2
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM