Správy Zo zahraničia

Požuli koku a predpovedali rok 2023: Šamani z Peru vedia, kedy SKONČÍ vojna na Ukrajine!

Peruánski šamani sa každoročne stretávajú na vrchole hory a praktizujú zvláštny rituál. Jeho súčasťou je aj predpovedanie budúcnosti.

Ilustračný obrázok k článku Požuli koku a predpovedali rok 2023: Šamani z Peru vedia, kedy SKONČÍ vojna na Ukrajine!
Zdroj: pixabay.com

Na vrchole posvätnej hory San Cristóbal v Lime sa v stredu zišli 13 šamani z celého Peru, aby vzývali bohyňu Matku Zem (Pachamama) a boha Slnka (Tayta Inti) a predpovedali, čo svet čaká v roku 2023.

Koniec vojny?

Ako v noci na piatok informovala agentúra AFP, šamani sa v tomto čase roka schádzajú, bubnujú, spievajú, žujú koku a pijú silný halucinogénny odvar a potom predpovedajú, akých bude budúcich 12 mesiacov.

Podľa nich sa „vojna na Ukrajine sa skončí. Brazílska futbalová ikona Pelé zomrie, v Severnej Amerike bude "veľa mŕtvych“ v dôsledku prírodných katastrof a brazílsky prezident Inácio Lula sa Silva bude mať ťažký začiatok svojho tretieho prezidentského obdobia.

Šaman Cleofé Sedano po ukončení obradov pre AFP povedal, že nadchádzajúci rok prinesie Ukrajine mier. Vojna sa podľa neho skončí do augusta.

Pelé im nevyšiel

Iný šaman, Walter Alarcón, zasa avizoval, že Severnú Ameriku potrápi na budúci rok veľa prírodných katastrof s veľa mŕtvymi. Pokiaľ ide o Pelého, Sedano povedal: „Všetci na celom svete si ho vážime, pretože bol dobrým futbalistom. Želáme si, aby tu s nami bol aj naďalej, ale budúci rok je jeho konečným dátumom.“ Medzičasom svetové agentúry vo štvrtok večer informovali, že Pelé, občianskym menom Edson Arantes do Nascimento, vo veku 82 rokov zomrel.

Lula, ktorý sa v nedeľu ujme úradu prezidenta Brazílie, bude mať podľa Alarcóna začiatok svojho mandátu „trochu komplikovaný, pretože sa nájdu oponenti, ktorí nebudú súhlasiť s jeho víziou.“ „Potom sa však situácia upokojí a Lulovi sa bude dariť,“ uzavrel. Šamani predpovedali, že peruánska prezidentka Dina Boluarteová odstúpi a nahradí ju muž.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM