Peter Simon Regióny Zo Slovenska

Pozrite tú nádheru: Takto vyzerá jar v Zádieli, FOTO

Aj v Zádieli je čo to v týchto dňoch obdivovať. Lúky plné rozkvitnutých kvetov lákajú okrem turistov aj nadšencov fotografií. Pozrite si fotky.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite tú nádheru: Takto vyzerá jar v Zádieli, FOTO
27
Galéria

Jarné počasie je tu. Slnko začína prebúdzať prírodu. Inak tomu nie je ani v blízkom okolí. Dôkazom toho sú aj tieto krásne fotky. Víkendové dni môžete využiť aj na prechádzku po Zádieli. Zresetovanie hlavy s rodinou, či kamarátmi v obklopení prírody, po pracovnom týždni padne určite vhod.

Zádielska tiesňava sa nachádza medzi Rožňavou a Moldavou nad Bodvou. Monumentálna krasová tiesňava je dlhá približne 3,3 km. Niekde je však len 10 metrov široká a jej vápencové steny dosahujú relatívnu výšku cez 310 m.

Na fotkách, ktoré zhotovil nadšenec prírody Petr Hanzlíček, okrem tiesňavy vidieť aj široké okolie. Monumentálnosť tohto prírodného skvostu vyráža dych. Pozrite si fotky v galérii.

V súčasnosti poznáme v Zádielskej doline asi 120 jaskýň, z ktorých najznámejšie sú Kostrová, Kráľovská, Stará jaskyňa, Kozia jaskyňa, Jaskyňa pod valom, Skrytá jaskyňa, Skrytá sieň, Zádielska zrkadlová jaskyňa, Zelená jaskyňa a Bobková jaskyňa.

V tiesňave na seba pozornosť upútajú bralá, kolmé steny aj skalné útesy. Niet preto divu, že ju turisti každoročne vyhľadávajú vo veľkom množstve. Túra ponúka niekoľko trás. Ak ste sa rozhodli túto krásu Zádielskej doliny zažiť na vlastné oči, môžete sa vybrať po troch trasách. Od rázcestníka Zádielska dolina – horáreň vedie k obom pamiatkam modrá turistická trasa. Súčasťou Zádielskej planiny Horný vrch je aj Borčianská planina, na ktorú vedie od rázcestníka Zádielska dolina zelená turistická trasa. Cez dolinu prechádza červená turistická značka a Náučný chodník Zádielska tiesňava.

Obrazom: Jarná prírody v Zádieli
27
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM