han Zo zahraničia

POZRITE sa na vytešenú prezidentku: Biden pozval Čaputovú do Bieleho domu! FOTO

Slovenská prezidentka prijala pozvanie do sídla, kde býva a pracuje americký prezident.

Ilustračný obrázok k článku POZRITE sa na vytešenú prezidentku: Biden pozval Čaputovú do Bieleho domu! FOTO
5
Galéria

Zuzana Čaputová sa v pondelok v Londýne zúčastnila pohrebu kráľovnej Alžbety II. a potom hneď odletela do New Yorku. Tam sa konalo zhromaždenie OSN.

S tajomníkom OSN

Generálny tajomník OSN António Guterres potvrdil, že agentúry OSN budú Slovensku aj naďalej pomáhať zvládať podporu pre ľudí utekajúcich pred ruskou agresiou. Uviedla to na sociálnej sieti prezidentka SR Zuzana Čaputová po stretnutí s Guterresom v New Yorku.

Generálny tajomník OSN Čaputovej počas vzájomného rokovania povedal, že „Slovensko má na pôde OSN vplyvný a rešpektovaný hlas“. „Platí to nielen pri boji s klimatickou krízou, podpore pre Ukrajinu či solidarite s ukrajinskými odídencami, ale aj pri ďalších dôležitých otázkach,“ napísala prezidentka.

Všeobecná rozprava zasadnutia Valného zhromaždenia OSN, ktorá v týchto dňoch prebieha v New Yorku, je podľa prezidentky príležitosťou posilňovať partnerstvá a prehlbovať vzájomnú spoluprácu.

„S generálnym tajomníkom OSN Guterresom sme sa zhodli, že musíme urobiť, čo je v našich silách, na ochranu medzinárodného poriadku založeného na pravidlách a riešiť svetovú klimatickú krízu a potravinovú nedostatočnosť,“ napísala Čaputová na Twitteri.

Aj u Bidena

„Každoročne počas všeobecnej rozpravy zasadnutia Valného zhromaždenia OSN Spojené štáty americké hosťujú recepciu pre všetky hlavy štátov a vlád, ktoré do New Yorku prichádzajú. Tento rok na ňu po prvýkrát od začiatku pandémie pozýval prezident Biden. Mali sme tak príležitosť pokračovať v rozhovoroch s partnermi,“ zverila sa Čaputová na Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Každoročne počas všeobecnej rozpravy zasadnutia Valného zhromaždenia OSN Spojené štáty americké hosťujú recepciu pre...

Posted by Zuzana Čaputová on Friday, September 23, 2022
Čaputová v USA sa stretla aj s Bidenom
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM