Rastislav Búgel Zo zahraničia

Povodeň VYTOPILA aj areál továrne Kofola: Všade po okolí plávali sudy! VIDEO

Ničivé povodne v Česku zasiahli aj jeden z výrobných závodov spoločnosti Kofola. Pozrite si autentické zábery.

Ilustračný obrázok k článku Povodeň VYTOPILA aj areál továrne Kofola: Všade po okolí plávali sudy! VIDEO
7
Galéria

Česko v uplynulých dňoch bojovalo s mimoriadne vážnymi povodňami. Jedným zo zasiahnutých miest bol aj Krnov, v ktorom sa nachádza výrobný závod Kofola. Ten patrí medzi najväčšie závody spoločnosti. Povodeň však zasiahla aj mestá Hanušovice či Litovel, ktoré sú novými pivovarskými lokáciami Kofoly.

Viac ako storočná voda

„Podnikli sme maximálne opatrenia na minimalizáciu škôd na všetkých lokáciách, za čo by som veľmi rád poďakoval všetkým našim ľuďom! Napriek tomu, že sme boli dopredu dobre pripravení, v Krnove udrela viac ako storočná voda, ktorá silne zasiahla do životov našich zamestnancov a pochopiteľne sa nevyhla ani nášmu výrobnému závodu a skladom,“ povedal jeden zo zakladateľov Kofoly a generálny riaditeľ celej skupiny Jannis Samaras.

Zamerajú sa na obnovu

Podľa jeho slov sú všetci ich zamestnanci v poriadku a to je podľa generálneho riaditeľa to najpodstatnejšie.

„Hladina vody v Krnove dosiahla vyššiu hranicu ako v dramatickom roku 1997, kedy sme sa s otcom sedeli na streche výroby. Voda sa opäť dostala do celého areálu, aktuálne ju odčerpávame zo všetkých miest a zisťujeme rozsah škôd. Snažíme sa spustiť záložnú elektrocentrálu, pretože mesto Krnov je stále bez prúdu. Zajtra začneme s upratovaním a budeme sa sústrediť na čo najrýchlejšie obnovenie chodu pretekov. Skraja budúceho týždňa budeme mať jasnejšiu predstavu, ako dlho to bude trvať,“ dodal Samaras.

Odplavilo sudy

Vraví, že je ešte predčasné sumarizovať škody, ktoré na ich továrňach povodeň zanechala. Internetom však začalo kolovať video, ktoré zachytáva veľkú vodu, ktorá všade po okolí odnáša sudy.

„Firma je silná, v minulosti sa vyrovnala už s inými situáciami, vyrovná sa aj s touto. Horšie sú na tom ľudia bez strechy nad hlavou, teda napríklad aj naši zamestnanci, pre ktorých organizujeme pomoc. Ale ak by niekto chcel pomôcť aj nám, má šancu. V Krnove bol vyplavený sklad obalov. Silná povodňová vlna nám odniesla vratné nerezové sudy, tzv. KEGy, ktoré využívame pre naše čapované nápoje. Za ich vrátenie do Kofoly budeme nálezcom veľmi vďační! Vďaka našim obchodným tímom sme schopní si ich vyzdvihnúť kdekoľvek po Česku. Mrzelo by nás, keby kvôli povodni, zostali tam, kam nepatria – teda bezprizorne v prírode,“ uzatvára Jannis Samaras.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM