Filip Chudý Regióny Rôzne

Považskobystrické letné kúpalisko otvorené: FOTO a VIDEO z prvého dňa

Letné kúpalisko v Považskej Bystrici otvorilo svoje brány. Pozrite si, ako to na ňom vyzeralo v prvý deň novej sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické letné kúpalisko otvorené: FOTO a VIDEO z prvého dňa
19
Galéria

Považskobystrické letné kúpalisko malo naplánovaný predpokladaný začiatok tejto sezóny na sobotu 17. júna, pričom ako nám prezradil riaditeľ Mestských športových klubov (MŠK) Považská Bystrica Ľubomír Kubovič, k tomuto termínu bolo aj kompletne pripravené, ale termín otvorenia sa posunul kvôli zlému počasiu. MŠK, ktoré kúpalisko spravujú, čakali následne na prvý vhodný slnečný deň, ktorý prišiel v utorok 20. júna.

„Kúpalisko sme otvorili už v utorok o 12:00, pretože sa nám podarilo dohriať vodu. Tá by mala mať 23–24 °C, no stále sa dohrieva, čiže sa to môže zdvihnúť na takých 25 °C,“ prezradil nám Kubovič.

Ako sme sa mali presvedčili priamo pri veľkom bazéne, voda, v ktorej sa boli schladiť v tejto letnej sezóne prví Považskobystri­čania, mala 24 °C. Revíziou prešiel tobogan, ktorý zostáva najväčšou atrakciou, ale bude sa púšťať len v určitom časovom období, keďže nemôže ísť stále kvôli plavcov.

Ceny vstupného zostávajú, ako boli v minulých rokoch, čiže tri eurá stojí celodenný lístok pre dospelých, deti (5–15 rokov) to majú za dve eurá, navyše po 16:30 sú zľavy. Otváracie hodiny v júni budú v pracovné dni od 12:00 do 19:00 a cez víkendy od 10:00 do 19:00, cez letné prázdniny bude otvorené už od 10:00 každý deň.

Kúpalisko v Považskej otvorené: Adriánov (17) skok do letnej sezóny
1
Galéria

V prvý deň bolo na kúpalisku niekoľko desiatok ľudí, medzi nimi aj 17-ročný Adrián Krivý, ktorý prišiel s kamarátom odštartovať letnú sezónu, ktorú zahájil skokom do veľkého bazéna, čo si môžete pozrieť na videu. „Voda je ideálna, priznám sa, čakal som horšie, ale toto môže byť,“ povedal mladý študent.

Letné kúpalisko v Považskej otvorené: Zábery z prvého dňa
19
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Nuda v Považskej a okolí nehrozí: Kam za zábavou počas nového týždňa?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM