TOS Magazín Lifestyle

Používate škrabku na auto správne? Toto video mnohých vyvedie z OMYLU!

Väčšina motoristov používa výlučne jednu stranu škrabky. Aký význam má tá druhá? Vie poriadne urýchliť zoškrabávanie námrazy!

Ilustračný obrázok k článku Používate škrabku na auto správne? Toto video mnohých vyvedie z OMYLU!
Zdroj: Dnes24.sk

Motoristov pri tejto téme pravdepodobne rozdelíme na dve skupiny. Pre jednu to bude stará známa vec, pre druhú to bude novinka, ktorá im výrazne pomôže pri zoškrabávaní ľadu z auta.

Bez manuálu

Škrabka je jednoduchá pomôcka, bez ktorej si nevieme predstaviť zimu s autom. Pravdou je, že väčšinou sa predáva bez manuálu. A možno aj preto nie každý vie o jej plnohodnotnom využití.

Ak vás teda bude na aute čakať prekvapenie v podobe hrubej vrstvy tvrdého ľadu, na ktoré škrabka zdá sa nestačí, na jej zadnej strane nájdete hrabličky, ktoré majú dôležitú funkciu.

Hrabličky

Práve touto stranou škrabky totiž najprv „ryhovaním“ rozbijete túto silnú námrazu. Škrabku vzápätí opäť otočíte a dokončite zoškrabávanie.

Samozrejme, nezabudnite ako prvé auto naštartovať, čo tiež značne celý proces urýchli.

Článok pokračujte pod videom.

Zdroj: YouTube.com/MazdaJake

„Kámo… ty si sa narodil včera?,“ píše komentujúci na Youtube pod videom, na ktorom muž predvádza práve tento zmieňovaný postup. „Nikdy nie ste príliš starý na to, aby ste sa učili,“ komentuje ďalší, pre ktorého funkcia zadnej strany škrabky je zjavne novinkou.

Priznajte sa, ku ktorej skupine motoristov patríte vy? Používali ste škrabku na auto doteraz správne?

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM