Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Poslanec OĽANO Kuriak šokuje: Som homofób a nehanbím sa za to!

Milan Kuriak je známy svojím konzervatívnym smerovaním. V najnovšom tvrdení si servítku pred ústa nedával a hrdo sa nazval homofóbom.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec OĽANO Kuriak šokuje: Som homofób a nehanbím sa za to!
Zdroj: pixabay.com , Facebook.com/Milan Kuriak

Poslanec OĽANO Milan Kuriak upútal kontroverznými vyjadreniami už v minulosti. Toto leto pobúril viacerých Slovákov zdieľaním statusu Slovenského dohovoru o rodine, ktorý radil ženám obliekať sa aj v horúčavách cudne a neodhaľovať svoje telo. Tento raz sa vyjadril k právam LGBTI+ ľudí.

Útoky na tradičné rodiny?

„Verejne priznávam som homofób a nehanbím sa za to…RODINU tvorí otec, mama, deti,“ začal zostra Kuriak.

Kuriak, ktorý bol na kandidátke uvedený ako správca horskej chaty z Tvrdošína, je známy svojím konzervatívnym smerovaním. V statuse ďalej píše, že nesúhlasí s novodobou diktatúrou a extrémizmom.

„Prosím nebuďte ticho, NEBOJTE SA verejne odsudiť nenávisť a stupňujúce sa útoky na tradičné rodiny a hodnoty,“ odkázal Slovákom.

Prípad z Trnavy

Poslanec, zdá sa, reaguje na medializovaný prípad z Trnavy. Tam podľa Denníka N dve študentky upozornili na homofóbne výroky vyučujúceho. Opakovanie svojich tvrdení, že dvaja muži s deťmi nemôžu vytvoriť rodinu, vyžadoval od študentov aj na skúške.

„Pedagóg prednášajúci na univerzite v Trnave má problém s progresívcami len preto, že sa vyjadril, že rodinu tvorí otec, matka a detí. To je už vedome šliapanie po Ústave, slobode, hodnotách a normálnosti. Nedovolím, aby extrémisti čím ďalej viac šliapali po skutočných a pravých hodnotách,“ zastáva sa pedagóga Kuriak.

Kuriak svoje tvrdenia podložil citáciami z ústavy, v ktorej stojí, že manželstvo je jedinečný zväzok medzi mužom a ženou.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Verejne priznávam som homofób a nehanbím sa za to...RODINU tvorí otec, mama, detí.👨‍👩‍👦‍👦 S novodobou diktatúrou,...

Posted by Milan Kuriak - poslanec NR SR, OĽANO on Saturday, November 12, 2022

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM