Rastislav Búgel Zo Slovenska

Poriadny ŠOK! Obľúbený hudobný festival nečakane ZRUŠILI, ľuďom peniaze NEVRÁTILI

Festival zrušili krátko pred jeho začiatkom. Ľudia sa vrátenia peňazí zatiaľ nedočkali a vyzerá to tak, že sa budú musieť súdiť.

Ilustračný obrázok k článku Poriadny ŠOK! Obľúbený hudobný festival nečakane ZRUŠILI, ľuďom peniaze NEVRÁTILI
Zdroj: Pexels.com , Pexels.com

Od 27. do 29. júna sa mal na letisku v Žiline uskutočniť festival TopFest Slovakia. Niekoľko dní pred jeho začiatok však organizátori priniesli nepríjemné správy, festival, na ktorom mali vystupovať aj známe zahraničné skupiny, sa ruší.

Festival sa nekonal, peniaze im nevrátili

„Sme nemilo prekvapení, lebo žiadne predstavenie nie je a vyšlo nás to 396 eur. Bolo to sklamanie,“ povedala pre tvnoviny.sk Andrea, ktorá si kúpila 5 vstupeniek na jeden festivalový deň.

Podobne dopadol aj Tomáš, ktorý postupoval podľa pokynov, ktoré uvádzal portál. Odpovede sa nedočkal a vyzerá to tak, že prišiel o peniaze.

„Priatelia, v týchto dňoch ešte stále prebiehajú rokovania v súvislosti s festivalom TOPFEST. Na základe spolupráce s ticketingovými spoločnosťami sme zriadili reklamačný mail reklamacie@topfestofficial.sk, kde sa môžete prihlasovať o refundácie lístkov. Žiadosť by mala byť poslaná z tej adresy, z ktorej bola vstupenka objednávaná spolu s dokladom o zakúpenej vstupenke a ID tejto vstupenky, prosíme Vás preto tento postup dodržať. Samotné refundácie bude vybavovať priamo usporiadateľ a nie ticketingové spoločnosti, preto prosím píšte na vyššie uvedený mail. Ostatné informácie Vám prinesieme v priebehu budúceho týždňa,“ uviedli organizátori 14. júna.

Vypnutá stránka, zakázané komentovanie

Ako sa ukázalo, bol to posledný príspevok na Facebooku festivalu. Sľúbené ďalšie informácie sa už nekonali. Dnes je webová stránka festivalu nefunkčná, na Facebooku nepribudli žiadne ďalšie príspevky a navyše, organizátor zakázal komentovanie.

Tvnoviny.sk sa spojili s organizátorom, ktorý tvrdí, že za zrušenie môže investor, čiže firma, ktorá festival sponzorovala: „Dva týždne pred podujatím oznámila, že peniaze už viac neposkytne.“

„Čakáme na partnera hlavného investora, ktorý má prístup k peniazom, čo sme my nikdy nemali, lebo podľa nás peniaze sú na účte, aby začal kompenzovať,“ povedal pre server organizátor Marian Kollár. Podľa investora však toto nie je jeho záväzok.

Peniaze musia vrátiť

Ľudia, ktorí si kúpili vstupenky, tak prišli o festivalový zážitok a aj o vstupenky. Slovenská obchodná inšpekcia jasne odkazuje, že organizátor musí ľuďom vrátiť peniaze. V opačnom prípade pôjde o bezdôvodné obohatenie.

„Odporúčame spotrebiteľom, aby sa riadili pokynmi usporiadateľa týkajúcich sa vrátenia peňazí za zrušený festival a v prípade, ak peniaze nebudú vrátené, obrátili sa na príslušný súd,“ vraví Iveta Nespalová z odboru ochrany spotrebiteľa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM