han Zo zahraničia

V Berlíne prasklo MEGA akvárium: Voda po sebe zanechala takúto skazu! FOTO a VIDEO

V polyfunkčnej budove DomAquarée v nemeckom Berlíne prasklo v piatok skoro ráno veľkoobjemové akvárium. Voda z neho zaplavila aj ulice v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku V Berlíne prasklo MEGA akvárium: Voda po sebe zanechala takúto skazu! FOTO a VIDEO
8
Galéria

V hoteli, ktorý sa v budove nachádza, bolo okolo 05.45 h počuť veľmi hlasný zvuk. Následne na sa na ulicu zrútili časti fasády budovy DomAquarée.

„Akvárium je poškodené, uniká z neho voda. Situácia v tejto chvíli nie je jasná,“ uviedla miestna hasičská služba na sociálnej sieti Twitter. Zároveň dodala, že na miesto bolo vyslaných 100 hasičov.

Ulice plné vody

DomAquarée sa nachádza na Ulici Karla Liebknechta – hlavnej dopravnej tepne v centre Berlína. Po incidente ju museli uzavrieť. Centrum pre dopravné informácie na Twitteri uviedlo, že na ceste sa nachádza „extrémne veľa vody“.

V budove DomAquarée sa nachádza akvárium s morskými živočíchmi a tzv. AquaDom, ktorý praskol. Ide o veľkoobjemové akvárium, v ktorom sa nachádzalo asi 1500 druhov tropických rýb a bolo populárnou turistickou atrakciou.

VIDEO z hotela nájdete TU.

Podľa webovej stránky budovy DomAquarée bol AquaDom „najväčším voľne stojacim cylindrickým akváriom na svete“. Podľa agentúry DPA obsahovalo až milión litrov slanej vody a v roku 2020 bolo zmodernizované.

Ďalšie aktuálne témy

Obrovské akvárium v berlínskom hoteli prasklo
8
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM