Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Pomsta Ruska hollywoodskym hviezdam: Sean Penn a Ben Stiller dostali STOPKU

Herci sú tŕňom v oku Ruskej federácie. Obaja totiž otvorene podporujú Ukrajinu a obaja ju od začiatku invázie aj navštívili.

Ilustračný obrázok k článku Pomsta Ruska hollywoodskym hviezdam: Sean Penn a Ben Stiller dostali STOPKU
Zdroj: TASR/AP

Rusko a Západ si od vypuknutia vojny na Ukrajine vymieňajú ďalšie a ďalšie vlny sankcií. A tie sa netýkajú len ekonomiky. Vznikajú aj akési čierne listiny neželaných osôb.

Čierny zoznam

Vo viacerých krajinách Európy sa diskutuje o zákaze vydávania turistických víz Rusom. Ruská federácia si zas zoznam neželaných osôb vedie menovite.

Do krajiny už zakázala vstup viacerým známym osobnostiam, ako hercovi Morganovi Freemanovi, americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi či britskému expremiérovi Borisovi Johnsonovi.

Najnovšie nesmú do Ruska vstúpiť ani herci Sean Penn a Ben Stiller.

Informuje o tom britská stanica BBC. Rusi zoznam rozšírili o celkom 25 mien. Okrem Penna a Stillera na ňom pribudlo viacero vysokopostavených amerických úradníkov aj podnikateľov.

Na zozname sa objavila tiež americká ministerka obchodu Gina Raimondová a šesť amerických senátorov. Ruské úrady argumentujú tým, že americké úrady neustále robia nepriateľské kroky a pokračujú v rusofóbnom kurze.

Celebrity na Ukrajine

Sean Penn a Ben Stiller síce nie sú politickí funkcionári ani úradníci, dalo sa však čakať, že pre Rusko budú tŕňom v oku. Obaja totiž otvorene vyjadrili podporu Ukrajine a obaja ju od začiatku vojny aj navštívili.

Dvojnásobný držiteľ Oscara Sean Penn na Ukrajine nakrúcal dokument o invázii. Pri tej príležitosti sa zúčastnil aj na vládnej tlačovej konferencii v Kyjeve a stretol sa s prezidentom Volodymyrom Zelenským.

Ben Stiller je vyslancom dobrej vôle Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR). Po návšteve Kyjeva na Twitteri zverejnil fotku so Zelenským so slovami, že mu bolo cťou stretnúť sa s ním. V apríli navštívila Ukrajinu aj americká herečka Angelina Jolie, ktorá zastáva funkciu osobitnej vyslankyne UNHCR. Hollywoodsku hviezda sa objavila v Ľvove. Či je na ruskom zozname nepriateľov aj Angelina, zatiaľ nevedno.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM