TOS Lifestyle

Poliak našiel v lese MEGA hubu, je väčšia ako medicinbal! Ide o fantastickú pochúťku, FOTO

Nález Poliaka zobral internet útokom! Ide pritom o jedlú a cenenú hubu, ktorá je najchutnejšia v podobe rezňov.

Ilustračný obrázok k článku Poliak našiel v lese MEGA hubu, je väčšia ako medicinbal! Ide o fantastickú pochúťku, FOTO
Zdroj: Unsplash.com

Poľské lesy sú rovnako ako tie slovenské bohaté na huby a nadšenci mali v uplynulom období dôvod na radosť. To, čo sa však podarilo nájsť blogerovi vystupujúcom pod menom Grzybów Znawca, čo v preklade znamená Hubársky vševedko, prekonáva všetky očakávania aj tých najostrieľanejších hubárov.

Našiel totiž hubu s rozmermi väčšími ako medicinbal! Ide o vatovca obrovského, ktorý patrí medzi jedlé, veľmi chutné a cenené huby.

Valcuje internet

Nálezca sa o svoj mimoriadny objav podelil fotkou na sociálnych sieťach, ktorá doslova obletela internet. Je to najväčšia huba v regióne, ktorá môže vyrásť až do veľkosti s priemerom 70 centimetrov.

„Čo to je?“ zareagovala jedna z komentujúcich pod príspevkom s týmto nálezom. „Keby som sa k tomu priblížila, myslela by som si, že je to kameň a išla by som ďalej,“ pridala sa ďalšia.

„Tak takýto kus som ešte nevidela,“ okomentovala fotku Katarína. „Na pár obedov pre celú rodinu to vystačí,“ znie ďalší komentár.

Vatovec obrovský

Mnohí v komentároch poznamenali, že vatovec najlepšie chutí vo forme rezňov. Je však dôležité, aby išlo o mladý kus, keď je celá plodnica ešte biela. Akonáhle začína žltnúť, už sa neodporúča konzumovať.

Pri zbere húb, ako je vatovec obrovský, je vždy dôležité venovať pozornosť aj svojmu zdraviu. Niektoré prírodné potraviny, napríklad jablčný ocot, môžu niekomu prospieť, ale pre iných byť škodlivé. Viac o tom, komu môže jablčný ocot uškodiť, sa dozviete tu

Vatovec obrovský rastie v našich podmienkach zhruba od mája do septembra. Avšak vplyvom globálneho otepľovania je možné nájsť ho aj neskôr a teda v októbri. Prestáva rásť až príchodom prízemných mrazov.

Titulné foto: ilustračné

Witaj sobotni poranku :) Kostrzyn 5.10.2024

Posted by Grzybów znawca on Friday, October 4, 2024

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM