Aktualizované Krimi Zo Slovenska

Dovoľte mi dožiť svoj život na slobode, vypovedal Černák: Pojednávanie odložili na neurčito

Mikuláš Černák by mohol ísť po 26 rokoch vo väzení na slobodu. Na súde v Piešťanoch sa začalo pojednávanie o jeho podmienečnom prepustení.

Ilustračný obrázok k článku Dovoľte mi dožiť svoj život na slobode, vypovedal Černák: Pojednávanie odložili na neurčito
6
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Na Okresnom súde Trnava v Piešťanoch pokračovalo 2. mája pojednávanie o podmienečnom prepustení Mikuláša Černáka. Žiadosť o podmienečné prepustenie nepodal on, ale urobilo tak občianske združenie.

„Jeho prepustenie odporučil aj riaditeľ leopoldovskej väznice i väzenská komisia. Podľa troch znalcov, ktorí ho rok sledovali, prešiel resocializáciou a jeho pobyt na slobode nie je nebezpečný pre spoločnosť,“ uvádza pluska.sk.

Černák vypovedal

Procesu sa zúčastnila aj Monika Křivová, priateľka odsúdeného Mikuláša Černáka či štatutárka občianskeho združenia Reštart – nový život Adina Ioana Popa.

Ako uvádzajú noviny.sk, Černák na súde povedal, že ľutuje, čo spravil. „Dovoľte mi dožiť svoj život na slobode,“ vypovedal Černák. V prípade, že by sa dostal na slobodu, chcel by začať podnikať v oblasti cestovného ruchu.

Zatiaľ ostáva vo väzení

Bývalý šéf podsvetia si na rozhodnutie bude musieť počkať. Okresný súd vo štvrtok verejné zasadnutie odročil na neurčito za účelom doručenia spisu z Prešova a vypracovania znaleckých posudkov z odboru psychológie a psychiatrie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Pôjde na SLOBODU? Bývalého mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka priviezli na súd
6
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM