ELA Rôzne

Počasie bude ešte HORŠIE! Čaká nás výdatnejší dážď a pridajú sa aj BÚRKY

Na Slovensku zažívame veľmi upršané počasie, no predpovede naznačujú, že zlepšenia sa tak skoro nedočkáme, práve naopak.

Ilustračný obrázok k článku Počasie bude ešte HORŠIE! Čaká nás výdatnejší dážď a pridajú sa aj BÚRKY
Zdroj: TASR/František Iván

Počasie by sa malo ešte viac zhoršiť a priniesť by malo ďalšiu vlnu výdatného dažďa a dokonca aj búrok, informuje iMeteo.sk.

Výstrahy pred dažďom

Výstrahy prvého stupňa pred dažďom potrvajú v celom Banskobystrickom kraji, vo viacerých okresoch Košického kraja a v okrese Levice do pondelkového (15. 5.) poludnia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na sociálnej sieti.

Miestami meteorológovia očakávajú výskyt dažďa s úhrnom zrážok 35 až 50 milimetrov. „Časť zrážok môže byť spojená s búrkami,“ dodali.

Dokedy zotrvá takýto charakter počasia a kedy sa konečne výraznejšie oteplí? „Zdá sa, že už v závere budúceho týždňa. Dovtedy však príde ešte minimálne jedna výrazná vlna zrážok. Tú očakávame v utorok popoludní, večer a v noci na stredu,“ informuje SHMÚ.

Najviac napršať by malo v západnej polovici územia. Chladno bude aj vo štvrtok, v závere týždňa by sa už malo otepliť. Je však zvýšená pravdepodobnosť, že budúci víkend bude v najteplejších lokalitách teplota vzduchu aj okolo 25 °C

„Podľa numerických predpovedných modelov sa najzaujímavejšia situácia očakáva v utorok a v stredu, kedy búrky môžu byť aj výraznejšie. Búrlivo však bude až do konca týždňa,“ dodáva iMeteo.

Naše územia čaká ďalšia výrazná vlna zrážok a búrok, ktorá prinesie nové desiatky milimetrov zrážok. Pôda už bude nasýtená a najmä búrky môžu spôsobiť aj lokálne vyliatie vodných tokov.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: imeteo.sk/dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM