Aktualizované Krimi

Pedofil v detskom tábore: Sexuálne zneužíval len 13-ročné dievča

Polícia približuje, že k sexuálnemu zneužívaniu malo dôjsť na rôznych miestach v Bratislave, mimo hlavného mesta a počas pobytu dievčaťa v letnom tábore.

Ilustračný obrázok k článku Pedofil v detskom tábore: Sexuálne  zneužíval len 13-ročné dievča
Zdroj: TASR

Z trestného činu sexuálneho zneužívania obvinil vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave 56-ročného Romana P. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. V prípade preukázania viny hrozí Bratislavčanovi trest odňatia slobody na dva až desať rokov.

Rany na celý život

Obvinený muž mal v roku 2003 v letnom tábore nadviazať kontakt s 13-ročnou dievčinou. „Následne mal v tom čase maloletú od presne nezisteného dňa roku 2004 až do roku 2005 viackrát a rôznymi spôsobmi sexuálne zneužiť,“ uviedli policajti.

Polícia približuje, že k sexuálnemu zneužívaniu malo dôjsť na rôznych miestach v Bratislave, mimo hlavného mesta a počas pobytu dievčaťa v letnom tábore, kde Roman P. pôsobil ako hlavný vedúci.

„V rámci vyšetrovania bolo na základe jednotlivých vykonaných procesných úkonov preukázané, že toto konanie malo vplyv na mravný a fyzický vývin v tom čase maloletej osoby,“ poznamenali policajti.

Hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Andrea Predajňová hovorí, že GP vydala pokyn na začatie trestného stíhania ešte v marci 2019. Konala tak „po oboznámení sa s obsahom článku v denníku Sme v oblasti sexuálneho zneužívania maloletých dievčat v detskom tábore ChaChaLand,“ podotkla Predajňová. „Prokurátorka trestného odboru GP SR zároveň nariadila Krajskej prokuratúre Bratislava správovú povinnosť a vec bude prokurátorka GP SR intenzívne sledovať,“ dodala.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM