han Šport Ostatné športy

PÄTNÁSŤROČNÁ Lopušanová zažiarila aj v inom športe ako v hokeji: Doma má ďalšiu TROFEJ

Na čo siahne, v tom je špičková! Reč je o zázračnej slovenskej hokejistke Nele Lopušanovej, ktorá patril k najlepším aj v hokejbale.

Ilustračný obrázok k článku PÄTNÁSŤROČNÁ Lopušanová zažiarila aj v inom športe ako v hokeji: Doma má ďalšiu TROFEJ
Zdroj: Instagram.com/bauer_hockey_slovakia

Hokejbalistom roka za rok 2022 sa stal Milan Rampáček, medzi ženami triumfovala Andrea Pastorková Rišová. Najlepších hráčov, hráčky, talent, rozhodcu a All star sezóny 2021/2022 ocenilo vo štvrtok vedenie Slovenskej hokejbalovej únie (SHbÚ) na pôde Slovenského olympijského a športového múzea v Bratislave.

Počas slávnostného aktu tiež pribudli nové mená do Siene slávy slovenského hokejbalu.

Po dlhej dobe

Anketa sa naposledy uskutočnila v roku 2017, vtedy triumfoval Stanislav Petrík. Rampáček získal toto ocenenie v roku 2015, teraz si prebral druhú trofej. V uplynulej sezóne sa 40-ročný krídelník stal najproduktívnejším hráčom základnej časti extraligy a aj v play off.

S reprezentáciou neuspel na MS v Kanade, Slováci sa z Montrealu po prvý raz v histórii vrátili bez kovu. Vo štvrťfinále ich zastavili Gréci. Rampáček potom ohlásil koniec reprezentačnej kariéry a výkonný výbor ho v októbri vymenoval do funkcie reprezentačného trénera.

Lopušanová medzi ženami

Víťazkou v ženskej kategórii sa stala Andrea Pastroková Rišová. Najlepšia brankárka svetového šampionátu triumfovala pred Nelou Lopušanovou a reprezentačnou kapitánkou Natáliou Paľovou. Lopušanová získala ocenenie pre najväčší talent roka.

Najlepším rozhodcom sa stal Marek Kralovič, ktorý triumfoval po štvrtý raz za sebou. Ocenenie pre najlepšieho trénera získal Jaroslav Šalka z LG Bratislava.

Hokejbalista roka 2022

1. Milan Rampáček 134 bodov

2. Marek Gajdoš 112

3. Jozef Minárik 88

hráčky:

1. Andrea Pastorková Rišová

2. Nela Lopušanová

3. Natália Paľová

talent roka:

Nela Lopušanová

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM