ELA Správy Rôzne

Okrem dažďa hrozia aj BÚRKY: Kde bude najviac pršať a aký bude VÍKEND?

Z utorka na stredu sa na mnohých miestach severozápadného a severného Slovenska rozpršalo. Dôvodom je výšková tlaková níž, ktorá sa presúva cez Poľsko ďalej nad Česko.

Ilustračný obrázok k článku Okrem dažďa hrozia aj BÚRKY: Kde bude najviac pršať a aký bude VÍKEND?
Zdroj: TASR/František Iván

Ako informuje portál iMeteo.sk, okrem dažďa sa v stredu môžu ojedinele vyskytnúť aj búrky. Počas noci k nám dorazil nevýrazný studený front, spojený s touto tlakovou nížou. Ten priniesol prehánky a dážď, ktoré zasiahli najmä Žilinský a Trenčiansky kraj.

Búrky a dážď

„Búrky a prehánky hrozia predovšetkým v hornatých oblastiach na severozápadnom a strednom Slovensku. Tvoriť sa začnú popoludní a ich pohyb bude len veľmi pomalý,“ dodáva iMeteo.

Z tohto dôvodu môžeme na niektorých miestach zaznamenať vyššie úhrny zrážok. Podľa posledných odhadov modelov môže pri búrkach napršať do 20 mm.

Slnečný a teplý víkend

Už vo štvrtok by malo oblačnosti ubúdať a pocítime príchod jari. Ojedinele sa môžu vyskytnúť prehánky, výnimočne aj búrky. Teploty už budú atakovať 20 °C. Najvyššia denná teplota od 15 až do 20, na Orave a pod Tatrami okolo 13 stupňov, informuje SHMÚ.

Po daždivých dňoch sa môžeme tešiť na slnečný a teplý víkend. V sobotu bude malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť.

Teploty sa budú pohybovať od 15 a vystúpiť môžu až na 21 °C. V nedeľu bude o niečo teplejšie. Najvyššia denná teplota 15 až 22, v závere dňa sa mierne ochladí. 

Prečítajte si aj:

Zdroj: imeteo.sk/dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM