Správy Zo Slovenska

Ocenili ŠIKOVNÚ úradníčku: Všimla si, že niektoré autoškoly OKRÁDAJÚ štát o milióny!

Ocenenie Úradnícky čin roka 2023 získala kontrolórka ministerstva dopravy Renáta Cződörová.

Ilustračný obrázok k článku Ocenili ŠIKOVNÚ úradníčku: Všimla si, že niektoré autoškoly OKRÁDAJÚ štát o milióny!
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

Prepojila informácie zo štátnych registrov a zistila, že niektoré autoškoly nepriznávajú všetky príjmy. Upozornila na to daňový úrad, ktorému poslala návod, ako na to prísť. TASR o tom informovala Veronika Hincová Frankovská z Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť (SGI).

„Nielenže sa jej podarilo dokázať daňové úniky v oblasti autoškôl, ale spolupracovala aj s finančnou správou, ktorá tieto daňové úniky riešila a dostala do štátneho rozpočtu o 2,2 milióna eur viac,“ uviedla riaditeľka SGI a členka poroty ocenenia Veronika Jursová Prachárová.

Medzi ďalších finalistov Úradníckeho činu roka 2023 patril hlavný kontrolór mesta Prešov Alexander Ernst a bývalý analytik Inštitútu sociálnej politiky ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Marek Hlaváč.

SGI organizuje ocenenie v spolupráci s Klubom úradníkov dobrej vôle. Cieľom je poukázať na príbehy úradníckych kolektívov, ktoré prispievajú k zlepšovaniu verejných služieb na Slovensku. Úradnícky čin roka 2023 sa konal pod záštitou prezidentky SR Zuzany Čaputovej, Úradu vlády SR a Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM