Rastislav Búgel Zo zahraničia

Obyčajný let sa zmenil na HOROR: Pasažierom sa z uší a nosov začala valiť KRV

V kabíne lietadla sa prudko zmenil tlak. Pasažierom začali krvácať uši a krv im tiekla aj z nosov.

Ilustračný obrázok k článku Obyčajný let sa zmenil na HOROR: Pasažierom sa z uší a nosov začala valiť KRV
Zdroj: Pexels.com

Lietadlo spoločnosti Delta Air Lines sa v nedeľu (15. septembra) muselo nečakane otočiť a vrátiť sa na letisko v Salt Lake City. Ako informuje CNN, viacero pasažierov začalo krvácať z nosov a z uší.

„Úprimne sa ospravedlňujeme našim zákazníkom za ich skúsenosť s letom 1203 z 15. sep­tembra,“ uvádza sa vo vyhlásení hovorcu spoločnosti Delta. Na palube totiž nastal problém, náhle stúpol tlak.

Krvácali im nielen uši

Jaci Purser pre CNN uviedla, že mala pocit, ako keby ju niekto bodol do ucha. „Znelo to, ako keby mi v uchu bublalo. Dotkla som sa pravého ucha a vytekala z neho krv,“ prezradila.

Žena vraví, že na palube malo podobné problémy viacero cestujúcich. „Zrazu nás začali bolieť uši. Naozaj, veľmi silno. Všetci okolo nás sa chytali za uši, ľuďom začali krvácať uši, krv im tiekla aj z nosov,“ dodala.

Potrebovali ošetrenie

Pasažieri okamžite spozorneli. Niečo nebolo v poriadku. „Pozrela som sa na svojho manžela. Bol naklonený dopredu a mal obe ruky na ušiach. Pozrela som sa na rad za sebou na druhej strane uličky. Bol tam pán, ktorý mal veľmi krvavý nos a ľudia sa mu snažili pomôcť,“ opisuje chvíle hrôzy ďalšia cestujúca.

Hoci sa nikomu nič vážne nestalo, palubný personál eviduje 10 ľudí, ktorí potrebovali po náhlom stúpnutí tlaku ošetrenie.

Podľa leteckej spoločnosti technici po pristátí problém vyriešili a lietadlo sa nasledujúci deň vrátilo do prevádzky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM