Jakub Forgács Regióny

NOVINKA rozdelila ľudí na 2 tábory: Vítate mobilné TOALETY v národnom parku?

Letné počasie priam láka do prírody. Vedeli ste, že počas návštevy Veľkej Fatry si môžete odskočiť na mobilné WC?

Ilustračný obrázok k článku NOVINKA rozdelila ľudí na 2 tábory: Vítate mobilné TOALETY v národnom parku?
Zdroj: FB Filip Kuffa • SNS - ŽIVOT NS

Štátny tajomník na Ministerstve životného prostredia a poslanec Národnej rady SR za stranu ŽIVOT – národná strana Filip Kuffa zverejnil na sociálnej sieti správu, ktorá prekvapila mnohých ľudí. „V národnom parku Veľká Fatra pribudli prvé miesta s mobilnými záchodmi,“ uviedol.

Problém s výkalmi?

„Ak budete na turistike a “pritlačí” vás, môžete využiť toitoi búdky. Popri cestách ešte pribudnú smerovníky a kilometrovníky, aby návštevníci mali prehľad o týchto miestach. A aby sme sa nemuseli hanbiť za nečistoty popri turistických chodníkoch,“ vysvetlil Kuffa, ktorý dodal, že toalety budú pravidelne kontrolované a čistené.

Na jeho príspevok zareagovali desiatky ľudí. Kým niektorí si nápad s mobilnými záchodmi pochvaľujú a navrhujú ich umiestnenie aj do iných národných parkov, iní pre to nemajú pochopenie a odskočenie v prírode im príde v poriadku.

„Prečo niekto vyhadzuje peniaze na také hlúposti?“ pýta sa Tomáš. Vladimír so smiechom podotkol: „Príspevok hodný štátneho tajomníka na MŽP SR.“ Na jeho slová reagoval samotný Kuffa: „Smiech by vás prešiel, keby ste si všímali tie obsr…é turistické chodníky. Doposiaľ nik nezačal riešiť tento problém,“ poukázal.

Čo hovoríte na nápad s mobilnými záchodmi vy? Hlasovanie bolo ukončené a výsledky nájdete TU.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM