Politika

Nové spojenectvo na politickej scéne: TÁTO strana podpísala memorandum s Dzurindom

Mikuláš Dzurinda deklaroval záujem o širokú spoluprácu, ktorá má za cieľ zlepšiť pomery na Slovensku a udržať jeho euroatlantickú orientáciu.

Ilustračný obrázok k článku Nové spojenectvo na politickej scéne: TÁTO strana podpísala memorandum s Dzurindom
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Predseda mimoparlamentnej strany Spolu a nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Miroslav Kollár podpísal s expremiérom Mikulášom Dzurindom memorandum o spoločnej politickej budúcnosti. Strana o tom informuje na sociálnej sieti. Z memoranda má vyplývať dohoda na spoločnom postupe nielen pre najbližšie parlamentné voľby.

„Podpisom memoranda sme aj formálne potvrdili záujem a spoluprácu na založení spoločnej politickej platformy, ktorá bude spájať programovo blízke politické strany a hnutia najmä na báze členov Európskej ľudovej strany (EPP) a bude otvorená pre odborníkov a autority z rôznych oblastí verejného života,“ uviedol Kollár.

Dzurinda deklaroval záujem o širokú spoluprácu, ktorá má za cieľ zlepšiť pomery na Slovensku a udržať jeho euroatlantickú orientáciu. „Tento cieľ sa dá dosiahnuť len spájaním a spoluprácou existujúcich demokratických politických zoskupení,“ podčiarkol.

V nasledujúcich dňoch majú urobiť aj formálne kroky nevyhnutné na potvrdenie spolupráce. Dohodli sa na úprave stanov strany Spolu-OD i na tom, že personálne nominácie na jednotlivé pozície budú predložené snemu „zjednotenej politickej strany po vzájomnej dohode a spoločnej akceptácii navrhovaných kandidátov“. Strana avizovala, že o detailoch zmien budú postupne informovať v priebehu týždňa.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM