Filip Chudý Hokej

Nepríjemná správa pre Považskú: Boj o play-off sa výrazne skomplikoval

Považskobystrický hokejový klub sa dozvedel nepríjemnú správu od hokejového zväzu. Tvrdé rozhodnutie ohrozilo postup panterov do play-off.

Ilustračný obrázok k článku Nepríjemná správa pre Považskú: Boj o play-off sa výrazne skomplikoval
Zdroj: Dnes24.sk

Ešte v nedeľu 28. októbra sa hral na našom zimnom štadióne zápas St. Nicolaus I. hokejovej ligy HK 95 Považská Bystrica – HK Orange 20. Vyhrávali sme v ňom po prvej tretine 1:0, lenže potom sa pokazila rolba, ktorá sa nestihla opraviť v stanovenom termíne a rozhodcovia museli zápas predčasne ukončiť kvôli neupravenému ľadu. Odvtedy sa čakalo, ako sa situácia vyvinie, pričom až teraz (necelý týždeň pred koncom základnej časti) prišla o tom informácia.

Na stránke Slovenského zväzu ľadového hokeja je uvedené, že zápas by mal byť skontumovaný výsledkom 5:0 v prospech HK Orange 20, pričom Považskej Bystrici majú byť navyše odpočítané tri body z tabuľky. „Pri vyhlásení kontumačného výsledku sa družstvu, ktoré sa neprevinilo priznáva taký počet bodov, aký mu prináleží za víťazstvo v príslušnej súťaži a aktívne skóre 5:0. Družstvu, ktoré sa previnilo, sa nepriznáva žiaden bod, obdrží pasívne skóre 0:5 a súčasne sa mu odpočítava taký počet bodov aký prináleží za víťazstvo v riadnom hracom čase v príslušnej súťaži,“ znie popis pravidla na stránke SZĽH.

„Správa o tom mi prišla elektronickým podaním, pričom odvolanie sa môže podať do 72 hodín od doručenia písomného ustanovenia. Určite tak urobíme a aktuálne pracujeme na odvolaní. Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme uspeli,“ povedal manažér HK 95 Ján Zlocha st.

Problémy so zápasom proti HK Orange 20 mali hokejisti HK 95 Považská Bystrica aj v minulej sezóne. V nej sa plánovaný duel neodohral v pôvodnom termíne kvôli chorobe hráčov HK 95, pričom zápas sa nakoniec nehral vôbec a my sme mali na konci sezóny o stretnutie menej.

Na stránke hokejového zväzu je už aj upravená tabuľka, v ktorej nám odpočítali tri body. To znamená, že sme z ôsmeho miesta, ktoré ako posledné zaručuje postup do play-off, klesli priebežne na deviatu priečku mimo postup do vyraďovacej časti sezóny.

Aktuálna tabuľka tímov na rozhraní play-off

  • 7. Humenné 65
  • 8. Spišská Nová Ves 55
  • 9. Považská Bystrica 54
  • 10. Trnava 31

Zostávajúci program

Do konca základnej časti zostávajú štyri kolá. Ponúkame zápasový program Považskej Bystrice a Spišskej Novej Vsi, keďže už len tieto dva kluby reálne bojujú o postup do play-off.

41. kolo (streda 23. januára)

  • Považská Bystrica – Prešov (o 18:00)
  • Michalovce – Spišská Nová Ves

42. kolo (piatok 25. januára)

  • Osmos Bratislava – Považská Bystrica (o 18:00)
  • Spišská Nová Ves – Trnava

43. kolo (nedeľa 27. januára)

  • Považská Bystrica – Dubnica (o 18:00)
  • Spišská Nová Ves – Skalica

44. kolo (utorok 29. januára)

  • Topoľčany – Považská Bystrica (o 18:00)
  • Nové Zámky B – Spišská Nová Ves

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Uvidíme ešte vôbec 20-ku v Považskej Bystrici? Miro Šatan prezradil viac o plánoch s týmto projektom.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM