Zo Slovenska

Nemáte na vlastné bývanie? Je tu ďalšia možnosť, absolútnou NOVINKOU je HYPONÁJOM

Produkt je určený pre viaceré skupiny ľudí v rôznych životných situáciách, ako sú mladí ľudia sťahujúci sa od rodičov či rodiny, ktoré sa potrebujú presťahovať do väčšieho bytu.

Ilustračný obrázok k článku Nemáte na vlastné bývanie? Je tu ďalšia možnosť, absolútnou NOVINKOU je HYPONÁJOM
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Dostupnosť financovania je aktuálne jedným z hlavných problémov pri zabezpečení si vlastného bývania. Zlepšiť situáciu na trhu by mohla nová služba Hyponájom, ktorá kombinuje nájom s neskorším odkúpením vlastného bývania. V pondelok o tom informovala developerská spoločnosť Cresco Real Estate, ktorá novinku spúšťa.

Hyponájom je služba, ktorá ponúka záujemcom o bývanie alternatívu k nájmu alebo hypotéke. V pilotnom projekte developera má budúci vlastník po podpise zmluvy dva roky garantovanú možnosť odkúpenia bytu v bratislavských Slnečniciach, pričom dovtedy v ňom môže bývať v nájme. Obchodný riaditeľ spoločnosti Michal Pauer uviedol, že signály z trhu ukazujú, že čoraz menej ľudí si môže dovoliť hypotekárne úvery na vlastné bývanie, najmä z dôvodov vyšších úrokových sadzieb. „Z trhu vnímame, že problémom pri kúpe nového domova nie je ani tak cena ako horší prístup k financovaniu. Vďaka Hyponájmu si záujemcovia o vlastné bývanie v novostavbe na lepšie podmienky hypoték jednoducho počkajú už v novom byte,“ dodal Pauer.

Produkt je určený pre viaceré skupiny ľudí v rôznych životných situáciách, ako sú mladí ľudia sťahujúci sa od rodičov či rodiny, ktoré sa potrebujú presťahovať do väčšieho bytu. Službu môžu zatiaľ záujemcovia o nové bývanie využiť v rámci projektu Slnečnice v bratislavskej Petržalke. „Výhľadovo počítame, že Hyponájom budú môcť využiť záujemcovia o vlastné bývanie aj v ostatných projektoch spoločnosti,“ dodal Pauer.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM