ELA Zo Slovenska

NECHUTNÝ hoax Slovákov: Zemetrasenie v Turecku a Sýrii pripisujú Američanom?!

Nezastaví ich ani tragédia v podobe prírodnej katastrofy! Reč je o ľuďoch, ktorí na sociálnej sieti šíria nepravdivé informácie o príčine zemetrasenia v Turecku a Sýrii.

Ilustračný obrázok k článku NECHUTNÝ hoax Slovákov: Zemetrasenie v Turecku a Sýrii pripisujú Američanom?!
11
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Počet obetí pondelkového silného zemetrasenia v okolí turecko-sýrskych hraníc presiahol v utorok už 5-tisíc. Ide o najsmrteľnejšie zemetrasenie v Turecku od roku 1999, keď pri podobne silnom zemetrasení zahynulo vyše 17-tisíc ľudí.

O tom, že išlo skutočne o zemetrasenie vyvolané pohybom tektonických dosiek, nemá pochýb žiaden odborník na seizmológiu. Ani táto nešťastná prírodná katastrofa však nezastavila konšpirátorov, aby nezačali do toho zaťahovať geopolitické hry.

A Slováci nepravdivé správy hromadne zdieľajú!

Ak si máte vymýšľať, zostaňte ticho

Na ďalšie „zaručené“ správy v podobe hoaxov, ktorým uverili tisíce Slovákov, pravidelne upozorňuje facebooková stránka Hoaxy a podvody – Polícia SR.

Konšpirátori najnovšie šíria dojímavú fotografiu, na ktorej ochraňuje 10-ročné dievčatko svojho malého brata. Po strašnom zemetrasení zostali pod troskami.

Nechýba k nej text o tom, ako zemetrasenie spôsobili Spojené štáty americké. „Naši odborníci na politiku, vojnu, šport, pandémiu by sa medzi svojimi veľmi hanbili, keby neposkytli fundované vysvetlenie aj na tento jav. Vôbec nás neprekvapuje, že to opäť zvalili na USA. Veď z toho sa už pomaly stáva slovenský národný šport. Už len z úcty k obetiam a pozostalým by mali byť radšej ticho,“ informuje stránka a vyzýva, aby ľudia podobné dezinformácie nahlasovala polícii.

ODPÁLILO NÁM 🤯 : OBROVSKÚ TRAGÉDIU V TURECKU A SÝRII PODĽA NAŠICH KONŠPIRÁTOROV VYVOLALI USA Na fotke ochraňuje...

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Tuesday, February 7, 2023
Zemetrasenie v Turecku
11
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Súvisiace články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM