han Futbal

NEČAKANÁ správa: Hamšík oznámil to, čo nechcel POČUŤ žiadny slovenský fanúšik!

Rozhodol sa, že stačí! Kapitán slovenských futbalistov Marek Hamšík definitívne ukončil reprezentačnú kariéru.

Ilustračný obrázok k článku NEČAKANÁ správa: Hamšík oznámil to, čo nechcel POČUŤ žiadny slovenský fanúšik!
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Rozhodnutie oznámil na svojej oficiálnej webstránke v pondelok, v deň nominácie národného tímu na júnové stretnutia Ligy národov, v ktorých sa už musia Slováci zaobísť bez 34-ročného stredopoliara tureckého Trabzonsporu.

Rozhodnutie oznámil na svojej oficiálnej webstránke v pondelok, v deň nominácie národného tímu na júnové stretnutia Ligy národov, v ktorých sa už musia Slováci zaobísť bez 34-ročného stredopoliara tureckého Trabzonsporu.

Vyše sto zápasov

Hamšík odohral v rokoch 2007 až 2021 v najcennejšom drese 135 zápasov a strelil v nich 26 gólov. Debut absolvoval 7. februára 2007 v Jereze v prípravnom stretnutí Slovensko – Poľsko (2:2). Zúčastnil sa na MS 2010 aj ME 2016 a 2020, na posledný duel nastúpil vlani 11. novembra v kvalifikácii MS 2022 v Trnave proti Slovinsku (2:2).

„Nebolo to jednoduché, dlho som rozmýšľal, no po pätnástich rokoch som sa rozhodol uzavrieť významnú a nádhernú časť mojej futbalovej kariéry,“ uviedol Hamšík na svojom webe.

Celé vyjadrenie

„Bola to dlhá a krásna cesta, na ktorú som veľmi pyšný. Som až dojatý, že som mohol byť pri všetkých najväčších úspechoch slovenskej futbalovej reprezentácie. Mohol som byť súčasťou tímu, ktorý absolvoval v roku 2010 svetový šampionát v Juhoafrickej republike a v rokoch 2016 a 2021 sa dostal na majstrovstvá Európy. Bolo pre mňa veľkou cťou viesť vo viac ako päťdesiatich dueloch národný tím Slovenska aj ako kapitán. Reprezentovať moju krajinu som vždy bral ako obrovskú česť, zodpovednosť a snažil sa vždy vydať zo seba všetko pre našich fanúšikov. Vždy bolo nádherné spievať pred zápasmi slovenskú hymnu a vidieť na tribúnach fanúšikov s našimi vlajkami. Človek väčšiu motiváciu ani nepotreboval. Ďakujem všetkým trénerom, spoluhráčom a realizačným tímom, s ktorými som mal tú česť pracovať a spolu sme sa snažili robiť všetko pre úspech slovenského futbalu.“

Čo povedal na jeho rozhodnutie tréner slovenskej reprezentácie, sa dočítate na ďalšej strane.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM