TOS Lifestyle

Nečakaná rada manželským párom od PÁPEŽA: Kľudne sa hádajte, koľko chcete, ALE...

Hlava katolíckej cirkvi sa prihovorila manželským párom a dala im na prvý pohľad nezvyčajnú radu. Čo je podľa pápeža Františka podstatné?

Ilustračný obrázok k článku Nečakaná rada manželským párom od PÁPEŽA: Kľudne sa hádajte, koľko chcete, ALE...
Zdroj: TASR/AP , Unsplash.com

Pápež František uplynulú nedeľu hovoril podľa Vaticannews.va o manželskej láske a riešení konfliktov vo vzťahu. Zdôraznil, že manželská láska má trvať večne, a nie „dokiaľ chcem“.

Zároveň podotkol, že cesta od zamilovanosti k zrelej láske je náročná a udržanie harmónie vo vzťahu si vyžaduje množstvo práce, rešpekt, čestnosť a pripravenosť diskutovať. Obaja musia byť podľa jeho slov pripravení odpustiť a na zmierenie.

Zmierenie

„Manžel a manželka, hádajte sa, koľko chcete,“ prekvapili jeho slová, následne však doplnil z jeho pohľadu to najdôležitejšie. "Ak sa do konca dňa zmierite. Pretože studená vojna nasledujúceho dňa je nebezpečná,“ povedal.

A ako sa zmieriť? Podľa pápeža stačí láskavé pohladenie, aj malé gesto nežnosti môže byť prejavom zmierenia. Aj keď spory patria k životu, zopakoval, že by nikdy nemal byť ukončený deň bez zmierenia.

7. október

Hlava katolíckej cirkvi v pondelok, v deň prvého výročia útoku palestínskych militantov Hamasu na Izrael, opakovane vyzvala na zastavenie bojov na Blízkom východe aj inde vo svete.

Pápež František zdôraznil, že história dokazuje, že násilie neprináša mier. Ešte minulý týždeň vyhlásil 7. október za celosvetový deň modlitieb a pôstu za pokoj vo svete.

Foto: archívne/ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM