han Zo Slovenska

Nastane PRELOM v očkovaní? Nová vakcína má presvedčiť aj ZARYTÝCH antivaxerov!

Vakcína od spoločnosti Novavax, pre ktorú sa tento týždeň spustila registrácia, funguje na rovnakom princípe ako očkovacie látky používané proti chrípke či žltačke.

Ilustračný obrázok k článku Nastane PRELOM v očkovaní? Nová vakcína má presvedčiť aj ZARYTÝCH antivaxerov!
Zdroj: TASR/AP

Piata schválená vakcína Európskou liekovou agentúrou (EMA) je založená na báze proteínu. „Odborníci do nej vkladajú nádej z dôvodu, že by mohla presvedčiť aj zarytých odporcov očkovania, ktorí nedôverujú moderným mRNA alebo vektorovým vakcínam,“ Informovala hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Alžbeta Sivá.

Už sa dá registrovať

NCZI aktuálne eviduje 1367 registrácií na očkovanie touto vakcínou. „Z toho 638 osôb má záujem o prvú dávku a 729 osôb o preočkovanie,“ spresnila hovorkyňa.

Od utorka (15. 2.) sa možno cez portál korona.gov.sk zaregistrovať na očkovanie vakcínou od spoločnosti Novavax. Slovensko podľa ministerstva zdravotníctva zakontrahovalo 600.000 dávok tejto vakcíny proti ochoreniu COVID-19, ktoré by mali doraziť v pondelok (21. 2.).


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM