Jakub Forgács Krimi Zo zahraničia

Návšteva talianskej reštaurácie sa zmenila na HOROR: Žena ZOMRELA po zjedení cestovín

Jedlo s kamarátkou bolo pre 46-ročnú ženu jej posledným. Zabila ju talianska špecialita?

Ilustračný obrázok k článku Návšteva talianskej reštaurácie sa zmenila na HOROR: Žena ZOMRELA po zjedení cestovín
Zdroj: Instagram.com/bottega_shoreditch

Návšteva talianskej reštaurácie v Nemecku sa stala osudnou pre 46-ročnú ženu. „Zomrela potom, čo si so svojou priateľkou objednali tortellini,“ píše portál Tvnoviny.sk, ktorý odkazuje na článok portálu Bild.de.

Pociťovali nevoľnosť

Podľa portálu nevoľnosť pociťovali aj ďalší hostia, ktorí jedli cestoviny v iné dni a tiež ženina kamarátka, ktorá však jedlo vyvrátila.

„Ako píše spomínaný web, za tragickou smrťou ženy by mohol byť takzvaný syndróm vyprážanej ryže. Ten spôsobuje patogén Bacillus cereus, ktorý sa často nachádza v potravinách obsahujúcich škrob. Problém nastáva pri zlom skladovaní,“ píšu Tvnoviny.sk.

„Bakteriálne patogény sa zvyčajne ničia zahrievaním. Bacillus cereus však tvorí spóry, ktoré sú veľmi tepelne odolné. Ak sa však cestoviny skladujú pri izbovej teplote, spóry sa môžu opäť aktivovať, množiť a produkovať toxíny,“ ozrejmil portál, podľa ktorého sú príznakmi bolesti brucha, silné kŕče, hnačka a vracanie. 

Vyhnite sa intoxikácii

„Varené, dusené a pečené jedlá sa odporúča rýchlo schladiť a nenechávať dlhšie ako dve hodiny pri izbovej teplote. Pri opätovnom podávaní hotového jedla je nutné ho ohriať minimálne na 75 °C,“ odporúča Štátna veterinárna a potravinová správa SR, ako predchádzať intoxikácii. 

„Nemecká polícia však prípad stále vyšetruje a čaká sa aj na konečné laboratórne výsledky,“ dodáva portál.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM