TOS Lifestyle

Návrat sitkomu, ktorý Slováci milovali: Vonku sú prvé časti a reakcie na nového FRASIERA!

Dočkali sme sa pokračovania obľúbeného sitkomu Frasier z 90-tych rokov! Čo o seriálovej novinke treba vedieť a ako hodnotia prvé časti televízni kritici?

Ilustračný obrázok k článku Návrat sitkomu, ktorý Slováci milovali: Vonku sú prvé časti a reakcie na nového FRASIERA!
5
Galéria

Hlavnej úlohy sa, ako inak, zhostil Kelsey Grammer, ktorého preslávila práve rola rádiového psychológa v tomto seriáli. V poslednej časti „starého Frasiera“ odišiel so svojou láskou zo Seattlu do Chicaga.

Bez obľúbených postáv

V pokračovaní sa však vracia a to kvôli smrti svojho otca Martina, ďalšej mimoriadne obľúbenej postavy. Herec John Mahoney v skutočnosti zomrel pred piatimi rokmi. Okrem neho sa nedočkáte v pokračovaní ani Davida Hyde Pierca, ktorý hral Frasierovho brata Nilesa.

Pribudlo však niekoľko nových postáv. Napríklad Frasierov syn Freddy, ktorý odišiel z Harvardu, aby sa mohol stať požiarnikom. Alebo David, syn Nilesa a Daphne, ktorý by mal byť akousi náhradou za svojho seriálového otca, ktorého sa tvorcom nepodarilo zlomiť do nových častí.

Reakcie kritikov

V týchto dňoch odvysielala streamovacia služba Paramount+ prvé epizódy, televízni kritici sa k prvým piatim častiam dostali o niečo skôr.

Podľa Lucy Mangan z Guardianu seriál spočiatku bojuje s ťažkosťami, ale po niekoľkých epizódach sa jeho chémia a mágia vrátili, všetko pod kontrolou bezchybného výkonu hlavnej postavy, ktorú je radosť sledovať.

Nick Hilton z Independent až taký očarený nie je a chýbajú mu postavy ako Niles, Daphne a samozrejme Martin a jeho legendárny pes Eddie.

Sledovanie nového Frasiera bolo príjemným zážitkom pre Aramide Tinubu z Variety. „Ak fanúšikovia hľadajú niečo nové, nenájdu to, ale ako oprášenie spomienok to funguje očarujúco,“ poznamenala.

Aj negatívne odozvy

Bos Strauss z Datebook oceňuje rafinované hlášky, zo svojej najväčšej slávy však seriál podľa neho upadol a už ju nenapodobní.

Našli sa aj kritici, ktorí márne hľadali na nových epizódach niečo pozitívne, ako napríklad Dan Einav z Financial Times, ktorý po ich pozretí uviedol, že v jeho prípade platí, že seriál skončil v roku 2004.

Každopádne, tí ktorí seriál milovali, mu istotne budú chcieť dať šancu hneď, ako sa dostane aj k nám na Slovensku. A potom si budú môcť urobiť názor sami.

Frasier 2023
5
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM