Správy Od vás

Naša čitateľka Lucia vyrába takéto parádne sviečky: Voňajú ako sladký med, FOTO

Michalovčanka Lucia má šikovné ruky a veľmi pekného koníčka. Vyrába sviečky zo včelieho vosku, prezradila nám viac.

Ilustračný obrázok k článku Naša čitateľka Lucia vyrába takéto parádne sviečky: Voňajú ako sladký med, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Archív: Lucia

Lucia z Michaloviec si chvíle pred Vianocami kráti zaujímavou a veľmi peknou záľubou. Vyrába sviečky zo včelieho vosku. Pre náš spravodajský portál prezradila viac.

Pomáha jej fén

Ako nám Lucia rozpovedala, prvá myšlienka takejto výroby jej prišla na um ešte pred rokom, ale k realizácii sa napokon dostala až tento rok.„Keďže sme malí včelári, lakálo ma niečo vyrobiť z vosku,“ prezradila pre Michalovce 24 a zároveň dodala, že nechcela vosk topiť, lebo je to náročnejšie, ale aj nebezpečnejšie.

„Rozhodla som sa zatiaľ pre jednoduchšiu verziu, keďže je to výroba pre rodinu a priateľov,“ doplnila. Lucia sa už podľa vlastných slov s voskom celkom vžila. Dodala, že výroba nie je až taká náročná.

„Chce to len trochu času, fantázie, fén, nožík a pravítko a samozrejme knôt,“ a to už pre náš spravodajský web mladá Michalovčanka prezradila bližšie svoju vyššie spomínanú jednoduchšiu techniku – fén.

Teší blízkych

Ako ďalej Lucia spomenula, vyhla sa roztápania vosku aj pre väčšiu bezpečnosť a menej skúseností. S fénom jej to ide jedna radosť, aj keď priznala, že zo začiatku mala i nejaké nepodarky.

„Asi dve prvé sviečky sa mi zlomili, ale prišla som na tú techniku a spôsob veľmi rýchlo,“ raduje sa už dnes Lucia.

Sviečkam zo včelieho vosku sa neteší len ona, ale aj jej blízki. „Všetci obdarení sa potešili peknému darčeku, ktorý nie je napustený žiadnou chémiou,“ povedala o čistom prírodnom produkte, ktorý vyrába len pre svoje potešenie, nie na predaj.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Má šikovné ruky: Michalovčanka vyrába sviečky zo včelieho vosku, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Archív: Lucia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM