ELA Krimi

NAKA obvinila jednu osobu z vraždy Daniela Tupého: Ide o známeho advokáta!

V prípade vraždy Daniela Tupého padlo prvé obvinenie.

Ilustračný obrázok k článku NAKA obvinila jednu osobu z vraždy Daniela Tupého: Ide o známeho advokáta!
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila osobu A. P. z vraždy študenta Daniela Tupého. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Známy advokát

„Obvinený je zadržaný a v súčasnosti s ním vyšetrovateľ vykonáva procesné úkony,“ načrtla polícia s tým, že po vykonaní potrebných úkonov rozhodne o ďalšom postupe.

Podľa informácií TV Markíza má ísť o bratislavského právnika Adama Puškára, ktorý má teraz na krku paragraf vraždy.

Puškár bol rovnako ako Daniel Tupý študentom Univerzity Komenského, študoval však na Právnickej fakulte. Podľa Markízy Adam Puškár získal v roku 2009, teda štyri roky po vražde, oprávnenie Národného bezpečnostného úradu na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami pre stupeň “prísne tajné“. Uvádza sa to pri jeho mene na webe advokátskej kancelárie, v ktorej pôsobí.

Puškár je známy aj z viacerých medializovaných káuz. Zastupoval hudobníka Reborna obvineného z držby a z výroby extrémistických materiálov a aktéra kauzy Očistec Martina Fleischera. Jeho právnické služby využil aj známy fitness tréner Dušan Seliga, ktorého odsúdili za fekálne útoky na ženy v Bratislave.

Posun po rokoch

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Utrpel osem bodných rán. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Zranenia utrpeli šiesti ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

Policajný prezident Štefan Hamran vo štvrtok dopoludnia informoval, že celkovo v kauze vraždy Daniela Tupého zatiaľ polícia zadržala desať osôb. Osem z nich prepustila na slobodu.

Ilustračné foto

AKTUÁLNE: NAKA OBVINILA A. P. Z VRAŽDY DANIELA TUPÉHO Vyšetrovateľ NAKA P PZ vzniesol obvinenie osobe JUDr. A. P. za...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Thursday, March 23, 2023

Súvisiace články

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM