han Zo zahraničia

Naďov ODKAZ Putinovi po útokoch na obytnú budovu v Kyjeve: ŠPINAVEC, zhoríš v pekle! FOTO

Deväťpodlažná obytná budova v Kyjeve bola v nedeľu skoro ráno zasiahnutá raketovým útokom. Táto informácia nahnevala aj ministra obrany Jaroslava Naďa.

Ilustračný obrázok k článku Naďov ODKAZ Putinovi po útokoch na obytnú budovu v Kyjeve: ŠPINAVEC, zhoríš v pekle! FOTO
12
Galéria

Podľa agentúry DPA to oznámil poradca šéfa ukrajinského ministerstva vnútra Anton Heraščenko.

Ďalšia raketa dopadla na dvor materskej škôlky v kyjevskom Ševčenkovom distrikte, napísal Heraščenko na sociálnej sieti Telegram.

Predstavitelia kyjevskej civilnej ochrany spresnili, že pri útoku na obytnú štvrť utrpela zranenia jedna osoba a na mieste zasahujú hasiči a záchranári.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko informoval o dvoch zranených a niekoľko ďalších ľudí zostalo podľa neho uväznených pod troskami zasiahnutého obytného domu.

14 rakiet

Poslanec ukrajinského parlamentu Olexij Hončarenko doplnil, že ruské jednotky vypálili na mesto Kyjev a priľahlú oblasť dovedna 14 rakiet. Ruská ani ukrajinská armáda sa k útoku bezprostredne nevyjadrili.

Dediny, mestečká a mestá na východnej Ukrajine sú vystavené invázii ruských vojsk už niekoľko mesiacov. Začiatkom júna však dopadli ruské rakety už aj na oblasť Kyjeva a k najnovšiemu nedeľnému ostreľovaniu hlavného mesta došlo len deň po raketovom útoku na západoukrajinské mesto Sarny, pri ktorom podľa oficiálnych údajov zahynuli najmenej traja ľudia.

Reakcia Naďa

Ku aktuálnym útokom na hlavné mesto Ukrajiny sa vyjadril aj Jaroslav Naď na sociálnej sieti, ktoré nazval Putinovo šialenstvo v praxi.

„Takto ten šialenec “denacifikoval” dnes ráno obyčajných nevinných ľudí v Kyjeve, ktorí nechceli nič iné len mier a slobodu. Ďalší nevinní mŕtvi Ukrajinci, ktorí si večer išli ako rodiny ľahnúť a modlili sa za mier a skoro ráno ich nezmyselne zasiahla ruská raketa. Teraz sú už v nebi,“ napísal Naď na Facebooku.

„Je jasné, že Boh to tomu novodobému Hitlerovi z Moskvy zráta, ale ja verím aj tomu, že mu to zrátajú aj samotní Rusi. Špinavec, zhoríš v pekle,“ uzavrel minister.

Ďalšie aktuálne témy

Ruské rakety zasiahli deväťpodlažnú budovu v Kyjeve
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM