Správy Politika

Naď: Opäť volali z Fínska! Ešte niekto plánuje TRÁPNE politické cvičenia a ďalšiu hanbu SR?

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) opakovane upozornil, že Slovensko stále neratifikovalo vstup Fínska do NATO.

Ilustračný obrázok k článku Naď: Opäť volali z Fínska! Ešte niekto plánuje TRÁPNE politické cvičenia a ďalšiu hanbu SR?
Zdroj: Facebook.com/Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO

„Práve ma opäť raz kontaktoval fínsky minister obrany, kedy už ratifikujeme ich vstup do NATO. Ostalo Turecko, Maďarsko a Slovensko. Prosím, ešte niekto plánuje ďalšie trápne politické cvičenia a ďalšiu hanbu pre SR?,“ uviedol Naď na sociálnej sieti. O pristúpení Fínska a Švédska do Aliancie by mala Národná rada (NR) SR rokovať v utorok (27. 9.) ráno.

Na poslancov apeloval minister obrany v súvislosti so vstupom Švédska a Fínska do NATO už minulý týždeň. Za čo najskoršie schválenie pristúpenia severských krajín do Aliancie sa prihovoril minulý týždeň aj minister zahraničných vecí Rastislav Káčer.

To, že Slovensko patrí medzi posledné krajiny, ktoré ich vstup neodobrilo, nepovažuje za dobrý signál.

Vláda SR odsúhlasila ratifikáciu príslušných protokolov k vstupu Švédska a Fínska do Severoatlantickej aliancie v júli. Vstup severských krajín do Aliancie musí ešte odsúhlasiť Národná rada SR a až následne ho môže ratifikovať prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Fínsko a Švédsko požiadali o vstup do NATO v súvislosti s ruským vojenským útokom na Ukrajinu. Obe škandinávske krajiny už dlhšiu dobu s NATO úzko spolupracovali.

Čo je potrebné vedieť?

Práve ma opäť raz kontaktoval fínsky minister obrany, kedy už ratifikujeme ich vstup do NATO. Ostalo Turecko, Maďarsko a...

Posted by Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO on Friday, September 23, 2022
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM