ELA Správy Rôzne

Na Slovensko mieria SILNÉ búrky, prerušia extrémne horúčavy: Kedy udrú? + PREDPOVEĎ

Extrémne horúčavy potrápia Slovensko aj v piatok. Na východe sa môže vyšplhať teplota miestami až na 39 °C, v južných častiach krajiny na 38 °C.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensko mieria SILNÉ búrky, prerušia extrémne horúčavy: Kedy udrú? + PREDPOVEĎ
Zdroj: TASR/AP

Záver pracovného týždňa a prvý júlový deň by mali byť na našom území najteplejší. Ako sme spomínali, tak teplota pravdepodobne prekročí až hranicu +39 a na juhovýchode môžu teploty atakovať až extrémnu úroveň +40 °C.

Toto všetko sa bude diať pred blížiacim sa studeným frontom, ktorý začína ovplyvňovať počasie v Európe a v priebehu piatka ovplyvní počasie aj v našej oblasti, informuje iMeteo.sk.

Horúčavy ukončia silné búrky

Piatok ešte na naše územie prinesie slnečné a veľmi teplé počasie, avšak popoludní sa predovšetkým v horských oblastiach stredného Slovenska začnú vytvárať búrky z tepla. Tie prinesú predovšetkým výraznejší dážď.

To podstatné pre nás sa začne diať v podvečerných a večerných hodinách nad Rakúskom. Tu sa začnú vytvárať búrky, ktoré by ešte pred polnocou mali doraziť nad naše územie.

„Búrky nad Slovensko postúpia ešte v prvej polovici noci a počas noci sa presunú ďalej smerom na východ. Nočné búrky budú na našom území sprevádzané prívalovými zrážkami a silnejším vetrom,“ dodáva iMeteo.sk.

Piatkové búrky však budú aj v niečom pozitívne. Prerušia vlnu extrémnych horúčav. V sobotu sa v porovnaní s piatkom na našom území ochladí aj o 8 °C. Výraznejšie ochladenie však neočakávajte. Teploty sa totiž budú stále pohybovať okolo hranice +30 °C.

Sobota

Polooblačno až oblačno, na severe a východe prehánky alebo búrky. Teploty 26 až 31 °C. Na západnom Slovensku prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 18 až 15 a najvyššie denné 28 až 31 °C.

Na strednom Slovensku prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 17 až 12 a najvyššie denné 26 až 30 ° C. Na východnom Slovensku prevažne oblačno a možnosť prehánok alebo búrok. Najnižšie ranné teploty 17 až 13 a najvyššie denné 26 až 30 ° C.

Nedeľa

V nedeľu malá oblačnosť. Teploty 28 až 33 °C. Na západnom Slovensku malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 18 až 15 a najvyššie denné 30 až 33 °C. Na strednom Slovensku malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 17 až 12 a najvyššie denné 28 až 32 °C.

Na východnom Slovensku malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 17 až 13 a najvyššie denné 28 až 32 °C.

Neprehliadnite aj:

Zdroj: imeteo.sk/dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM